— Tyrkia er årets trend. Det har vokst i popularitet de siste årene og veksten fortsetter. Det virker som mange reiser tilbake til Tyrkia, sier informasjonsrådgiver i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett.

Valuta for pengene

Det at du får mye for pengene lokker turistene tilbake til Tyrkia år etter år. Og spesielt hotellene er i særklasse.

- Tyrkia har mange knallbra hoteller. Du får mye hotell for pengene. Det tror jeg nordmenn liker, sier Larsen-Vonstett.

Star Tour er ikke alene om Tyrkia-trenden. Ving opplever også at dette reisemålet klatrer på listene. Mens Star Tours sommergjester har forelsket seg i Alanya, frister Ving med nyheten Bodrum.

— Trenden å velge Tyrkia forsterker seg også i 2011, Ving kommer å sende nærmere 90.000 gjester til Tyrkia innen sommersesongen er over, sier salgsdirektør Marie-Anne Zachrisson hos Ving.

Luksushotell

Det skal være flott og komfortabelt når vi skal på reise. Hotellene er ofte i fire og femstjernersklassen. Vi vil kose oss mest mulig, dermed blir hotellstandarden på feriemålet desto viktigere. Basseng på området er viktig for småbarnsfamilier, og stadig flere er opptatt av tilgang til trådløst Internett.

— Man vil ha det like bra som hjemme, behagelig luksus. Trådløst nett er mer og mer etterspurt. Mange vil ha utsikt fra rommet, og gjerne trimrom på hotellet, sier Larsen-Vonstett.

Nordmenn er ikke redde for å unne seg litt behagelig egenpleie og luksus.

Sterk krone

— Vi er vant til å ta oss råd til ting hjemme i hverdagen. Da vil vi nyte det i ferien også. Kronen er sterk, vi har mulighet til å ha det fint rundt oss på ferie, forteller informasjonssjef hos Apollo, Helen Begby.

Også hun kan fortelle om mer etterspørsel etter ulike fasiliteter i tilknytning til hotellet, blant annet trimrom og privat basseng.

— Selve rommet er ganske viktig, og nå er det veldig populært med privat basseng. Det er hyggelig å kunne fortelle om når man kommer hjem, og man får en opplevelse på stedet man bor. Det er ting som gjør at man føler seg litt «Hollywood». Ting som før bare var en drøm, er en mulighet for mange i dag, sier Begby.

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE

BT REISE

REISE-Adressa