Søndag kveld evakuerte nærmere 80.000 mennesker Manchester Uniteds hjemmebane, etter funn av en bombe-lignende gjenstand.

Det hele viste seg å være enstor tabbe. Gjenstanden var en gjenglemt, falsk bombe, som var en del av en sikkerhetsøvelse utført fire dager før kampen.

Det bekreftet politiet i Greater Manchester søndag kveld.

– Det er skandaløst at denne situasjonen fant sted, og en full etterforskning er nødvendig for å raskt finne ut hvordan dette skjedde, hvorfor og hvem som skal bli holdt ansvarlig, fastslo politikommisjonær i Greater Manchester, Tony Lloyd.

Bakgrunn:

Tar fullt ansvar

Nå har den daglig lederen i sikkerhetsselskapet Security Search Management & Solutions Ltd tatt på seg skylden for tabben. Overfor Sky News og andre engelske medier forklarer Chris Reid hva som skjedde.

— Det er min feil. Jeg må ta fullt ansvar for å ha glemt å fjerne gjenstanden, sier Reid.

Reid, en pensjonert politmann, forklarer at han la ut en rekke gjenstander på Old Trafford for en øvelse for hundeførere sist onsdag. En falsk bombe ble plassert på toalettet, men Reid forklarer at han glemte å fjerne den da han allerede hadde en lignende gjenstand i bagen.

— En beklagelse er utilstrekkelig, men jeg beklager, sier Reid.

Den offentlige innrømmelsen kommer etter at Manchester United publiserte en uttalelse. Der heter det at sikkerhetsselskapet som gjennomførte øvelsen skrev under på at alle gjenstandene, inkludert den falske bomben som skapte kaos før Bounemouth-kampen, var blitt fjernet fra stadion.

Daily Mail har publisert et bilde av mobiltelefonen som utløste bombealarmen på Old Trafford:

— Helt knust

Den falske bomben ble funnet på et toalett i den nordvestlige kvadranten mellom Sir Alex Ferguson Stand og Stretford End.

Reid forteller at den falske bomben var klistret på baksiden av en dodør, og at gjenstanden var merket som et øvelsesredskap.

— Jeg er helt knust over at en slik svikt har gjort mange folk skuffet og redde. Ikke noe jeg sier vil rette opp i det, sier Reid.

— Jeg har dedikert mitt arbeidsliv til å gjøre folk trygge. Disse øvelsene er for å sørge for at vi kan håndtere situasjoner som på søndag, og holde fansen trygge uke etter uke. Jeg håper håper jeg kan fortsette å bruke min sikkerhetskompetanse i fremtiden, sier han videre.

United: Riktig å avlyse

Etter at den falske bomben ble funnet like før kampstart, ble stadion evakuert og kampen avlyst. Det ble deretter gjennomført en kontrollert eksplosjon, før det søndag kveld kom en melding om at det hele skyldtes en tabbe.

Manchester United — Bournmouth vil i stedet spilles 17. mai.

– Sikkerheten til supporterne vil alltid være vår høyeste prioritet, og jeg vil takke politiet, som gjorde en førsteklasses jobb, og begge lags supportere, som reagerte på en upåklagelig måte, sa Manchester United-direktør Ed Woodward i en uttalelse.

Woodward er klar på at det var helt riktig å avlyse kampen basert på informasjonen de fikk om situasjonen.

Hør siste utgave av podkasten Aftenpodden Sport: