BRANN STADION (bt.no): Branns nye trener, Rikard Norling, har aldri vært redd for å snakke om at Brann skal ta gull. Det sliter mange utenfor Bergen, inkludert Lillestrøm-trener Magnus Haglund, med å forstå.

Men den karismatiske svensken har ikke bare vært raus i sine spådommer om egen klubb. Før sesongen sa han nemlig til TV 2 at han ikke bare trodde på Brann-gull, men også på Lillestrøm-medalje. Om en skal tro på Norlings spådommer, er det i så fall en av årets vanskeligste kamper som venter Brann på Stadion i kveld.

— Hehe, ja. Sånn kan jo man vende på det, flirer Norling.

Roser Haglund

Etter tre serierunder er det dog lite som tyder på at kampen mot Lillestrøm kommer til å bli avgjørende for medaljekampen i årets eliteserie.

Brann på nest siste plass med ett fattig poeng, mens gultrøyene ligger på syvendeplass med sine fire poeng på tre kamper. Likevel er Norling sikker i sin sak.

- Hvorfor har du vært så raus med Lillestrøm?

— Magnus Haglund er en bra trener, først og fremst. Jeg tror at de er gode nok til å klare en pallplass, sier svensken.

- Vi skal styre kampen

Norling kjenner sin trenerkollega i Lillestrøm godt fra deres tid i svensk fotball. Og av det Brann-treneren har sett av Lillestrøm så langt denne sesongen, kjenner han igjen mange av ideene Haglund praktiserte i Elfsborg.

— Spillestilen han har innført i Lillestrøm minner om hvordan han spilte i Sverige, men noen nyanseforskjeller er det. Spillertypene er litt annerledes, men ideene hans er de samme, sier Norling, som føler seg tilstrekkelig forberedt før kveldens oppgjør.

— Vi har gjort våre forberedelser, og de har vi gjort med vissheten om at uansett hva de gjør så er det vi som skal styre spillet på hjemmebane, sier han.

- Hvordan skal Lillestrøm slås?

Vi må ha tro på våre egne ferdigheter, det er det viktigste. Så gjelder det bare å kjøre kampen i full fart og ikke holde noe tilbake før dommeren blåser av kampen.

Pappa Askar full av energi

En som ikke har planer om å holde noe tilbake, er Amin Askar. Brann-spilleren stråler med kapp om solen om dagen, etter at han forrige uke ble far til lille Benjamin.

— Det gir meg selvsagt energi å tenke på ham. Det var spesielt å se sin sønn for første gang, sier Askar.

Den hardtskytende kantspilleren scoret Branns eneste mål mot Lillestrøm i forrige sesong. Den gang endte de to oppgjørende med uavgjort og tap for Brann, som historisk sett har slitt med å slå Lillestrøm på Stadion.

Siden 1954 har begge lagene vunnet 15 ganger hver, mens syv av oppgjørene har endt uavgjort. Målforskjellen er 58-50 i Branns favør.

— Lillestrøm har alltid vært et tungt lag å møte, siden de er veldig kyniske. Men vi får bare spille vårt spill, og gjør vi det godt nok, så vinner vi. Det er ikke verdens beste lag vi møter, vi skal tross alt være mye bedre enn dem, sier Askar.

Trøblete oppkjøring

Selv har Askar hatt en trøblete sesongoppkjøring, hvor skader satt ham kraftig tilbake. 28-åringen innrømmer at han fortsatt er et stykke unna toppformen.

— Jeg hadde vært enda bedre om jeg hadde trent som de andre gutta i vinter. Jeg føler nå at jeg fortsatt holder på med min sesongoppkjøring, og den burde jeg ha vært ferdig med uken før første kamp, sier Askar, som nå håper at det skal løsne både for ham og laget.

— Jeg har jobbet hardt for å komme tilbake, og snart er toppformen der. Da lover jeg å score mange mål. Kanskje jeg får fyrt av noen langskudd også.