BODØ (Bodø/Glimt — Rosenborg 2-2): Alexander Søderlund scoret og hadde en målgivende, og så ut til å bli den store helten. Men med ti minutter igjen å spille, ødela Trond Olsen for RBK og sikret uavgjort for Bodø.

Morten Gamst Pedersen, som scoret sitt første mål i RBK-drakta, var særdeles misfornøyd etter kampen.

— Det var morsomt å være mye med, og jeg følte det gikk OK, men det er for dårlig å bort ledelsen. Vi skaper dette selv med at vi begynner å stresse, sier Gamsten til TV 2.

UTLIGNET: Trond Olsen scoret det viktige 2-2-målet for Bodø/Glimt. Her er han kampen mot Vålerenga. Foto: NTB scanpix

Den mye omtalte episoden rundt Nicki Bille gjorde at Alexander Søderlund var tilbake i startoppstillingen for Rosenborg, som en av fire endringer fra hjemmeseieren mot Odd. Inn var også Jonas Svensson, Mix og Bodø-gutten Daniel Berntsen. Søderlund skulle fort vise seg å bli sentral for RBK.— Det er en forbedring fra min side, jeg har følt meg friskere de to siste ukene. Snart regner jeg med at både farten og poweren er tilbake. Det hjelper på med scoring og assist, men det er kjipt at vi mister to poeng mot slutten av kampen. På den positive siden tok vi et langt steg framover med spillet vårt i dag, det er jeg veldig fornøyd med, sier Alexander Søderlund.

Forbedringspotensial

Søderlund mener Rosenborg har et lag som er godt nok til å kjempe i toppen helt inn i årets Tippeliga, til tross for at de har rotet det til for seg selv mot slutten i to av fire kamper så langt.

— Vi har et veldig bra lag i år, det vi må få til er samspill og relasjoner som ikke helt sitter som det skal. Det tar litt tid å bygge, men det kommer forhåpentligvis om ikke så lenge. Det er bare å glede seg til fortsettelsen.

Om sin mye omtalte spisskollega sier Søderlund følgende:

— Det er først og fremst kjipt for han selv. Han er en veldig fin gutt og en veldig god spiller. Men vi kan ikke tenke for mye på det. Vi må prestere i dag, og har mer enn nok spillere til å gjøre en god jobb. Dette skal vi klare fint, og Nicki kommer sterkt tilbake.

Kvantesprang

Til tross for to tapte poeng mot slutten av kampen, deppet ikke Rosenborg-trener Per Joar Hansen nevnerverdig.

— Det er synd at vi ikke tar tre poeng, men vi gjør et kvantesprang i prestasjon sammenlignet med de foregående kampene. Nå kjenner vi igjen laget, vi spiller en god kamp.

Og Hansen er ikke snau i sine omtaler av Søderlund, som lenge så ut til å bli dagens matchvinner.

— Søderlund spilte en kanonmatch, og det er jeg ikke overrasket over. Nå må han begynne å skjønne at han er en av Norges beste spisser, det er på tide. Han har jobbet knallhardt i motbakke i lang tid, og kommer til å score en haug med mål for Rosenborg i år.

Hansen skulle likevel gjerne sett laget sitt skape ennå flere sjanser.

— Vi har mye ballinnehav, vi er rolige, vi får spilt inn i mellomrom og har gode gjennombruddspasninger. Det som er for dårlig av oss, og som vi må jobbe videre med, er at vi burde skapt ennå flere og større sjanser gjennom alt det ballinnehavet vi har i dag. Men roen og det vi viser i dag er virkelig noe å bygge videre på.

Pangåpning

Men det var hjemmelaget som kom best i gang på Aspmyra. Allerede etter syv minutter sendte «Ibba» de gule i føringen. En stuss fra Thomas Jacobsen ble fanget opp av Trond Olsen. Olsen spilte direkte til Ibba Laajab som iskaldt chippet ballen over en utrusende Alexander Lund Hansen i Rosenborg-målet.

Ledelsen til Glimt varte imidlertid ikke lenge, og to av «nykommerne» i startelleveren hos Rosenborg var sentrale. 12 minutter var spilt når Mix spilte opp til en feilvendt Søderlund inne i Glimts 16-meter. På første touch spilte Søderlund gjennom Gamst, som tok et kontrolltouch før han satte ballen til side for Glimt-keeper Pavel Londak. Gamst sitt første mål etter Tippeligacomebacket.

Strandberg-suser

Rosenborg førte etter hvert banespillet, men Glimt var hele tiden farlige på kontringer. Den største sjansen fikk Stefan Strandberg etter et frispark fra Gamst. Strandberg løp seg fri og fikk avslutte upresset fra 7 meter. Et bra treff av Strandberg, men avslutningen ble mesterlig reddet av Gimt-keeper Londak.

Andre omgang fortsatte som første omgang avsluttet. Rosenborg trillet mye ball, men Glimt jaget godt. Etter hvert falt Glimt-spillerne noe ut av posisjon, noe Rosenborg raskt utnyttet. Og nok en gang var «Gamsten» og Søderlund sentrale.

Med magen spilte han gjennom Nicki Bille-erstatteren Aleander Søderlund, som under press setter ballen hardt under Glimt-keeper Londak. På ingen måte en ufortjent ledelse.

Eks-RBK’er ødela

Selv om Rosenborg var det førende laget gjennom store deler av kampen, var Glimt aldri ferdige. I det 81. minutt ble innbytter Morten Ågnes Konardsen lobbet gjennom av Dane Richards. «Ibba»-erstatter Ndiaye bommet på ballen, men en for dagen tam Trond Olsen var våken ved denne anledningen – og måket ballen inn i Rosenborg-målet.

Mot slutten av kampen var det hjemmelaget som var nærmest scoring, selv om også Rosenborg var farlig frampå gjennom Riku Riski – som for øvrig pådro seg dagens klareste gule kort da Trond Olsen var i ferd med å løpe seg fri på vei mot Rosenborg-målet på overtid.