England har seks poeng etter to kamper i VM-kvalifiseringens gruppe F. Malta er tabelljumbo med 0. Engelskmennene gjester Slovenia borte tirsdag — da skal Malta opp mot Litauen borte. Det er over et år siden Malta sist vant en fotballkamp, og seieren kom mot nettopp litauerne.

— Vi spilte bra i første omgang, men vi kunne og burde scoret flere mål, sa Southgate.

Som forventet førte engelskmennene lørdagens oppgjør fra start til slutt, men Malta holdt stand i en halvtime før nullen sprakk. Daniel Sturridge headet på flott vis inn 1-0 fra rundt 14 meters hold. Liverpool-spissen fikk servert en god ball på hodet fra klubbkamerat Jordan Henderson.

Debuterte

Før det hadde vertene sløst med sjansene på Wembley. England-debutant Jesse Lingard fikk to gode muligheter, men begge avslutningene ble for svake fra Manchester United-vingen. Kaptein Wayne Rooney vartet opp med et godt skudd fra distanse tidlig, men Malta-keeper Andrew Hogg vispet fram en akrobatisk redning.

England løftet seg etter Sturridges mål, og bare ni minutter etter 1-0 måtte Hogg hente nok en ball fra eget nett. Jordan Henderson spilte fri Tottenhams Dele Alli i boksen, og sistnevnte fyrte løs umiddelbart. Hogg reddet først, men Alli scoret på returen.

England fortsatte å kjøre kampen etter pause, men uten å få mer nettsus. Hjemmelaget kom til noen gode muligheter, men Hogg var parat hver gang. Blant annet da Dele Alli, Jesse Lingard og Theo Walcott kombinerte seg fint gjennom etter 63 minutters spill. Avslutningen fra Arsenals Walcott ble slått til corner av Maltas burvokter.

Mifsud inn

Maltesernes største sjanse i kampen kom ti minutter før full tid. Andrei Agius' volley fra skrått hold ble imidlertid reddet av Joe Hart i England-buret.

Seks minutter før slutt fikk Alli en gedigen sjanse fra kloss hold, men presterte å sette ballen svakt over mål. På tampen tok England foten av gassen, og oppgjøret ebbet ut i tomålsseier til Southgates mannskap.

Tidligere Lillestrøm-spiller Michael Mifsud ble for øvrig byttet inn for Malta 14 minutter før slutt, men uten å utmerke seg.

Gareth Southgate tok nylig over som midlertidig England-manager. Sam Allardyce ble tvunget til å gi seg etter avsløringer fra storavisen The Telegraph. (©NTB)