Man kan kalle det en aldri så liten boikott av Super Bowls mediedag. Fem dager før den store finalen i amerikansk fotball blir det invitert til mediedag i finalebyen. Spillerne stiller opp og svarer på spørsmål. Spørsmål fra seriøse sportsreportere fra alle typer medier, men også i høyeste grad spørsmål av den mer usaklige sorten fra alt annet enn journalister interessert i sport.

Skittles og taushet

Marshawn Lynch er kjent for å begrense sine svar til offentligheten og journalister både før og etter kamper. På denne mediedagen foran kampen mellom Seattle Seahawks og New England Patriots i Glendale like utenfor Phoenix natt til mandag, var han kortere enn kanskje noen gang.

Marshawn Lynch i aksjon i semifinalen mot Green Bay Packers. Han er gladere i å spille fotball enn å snakke om fotball. Foto: Kyle Terada-USA TODAY Sports

Alle 29 spørsmål ble besvart med: — Jeg er bare her for ikke å bli bøtelagt, var alt han sa til journalistene.

Etter fem minutter med spørsmål og det samme svaret sa han «Time» og forlot.

Vel helt sant er det ikke. Da han fikk kastet til seg en pose Skittles fra olympisk gullvinner i turn, Shawn Johnson, smilte han og ropte: - Du er også sexy, i hennes retning. Johnson var på jobb på mediadagen for en TV-stasjon. Lynch er kjent for å spise Skittles underveis i kampene og han er nå sponset av nettopp Skittles.

Men bortsett fra dette var det ikke noe saklig å få ut av running backen til Seahawks. Han har allerede fått 100.000 dollar i bøter denne sesongen for å ha nektet å snakke med journalister.

På pressetreffet onsdag fulgte Lynch opp med å svare:

— Dere vet hvorfor jeg er her.

Luften i ballene

Hele denne uken står i Super Bowls tegn i amerikanske sportsmedier. Alle fasetter av den store kampen som spilles natt til mandag, blir utforsket. En av de største historiene opp mot årets utgave av finalen mellom New England Patriots og Seattle Seahawks, har handlet om det som gjerne blir kalt «Deflategate».

New England Patriots er blitt beskyldt for å ha tappet luften ut av ballene som ble brukt i semifinalen mot Indianapolis Colts. Med lavere lufttrykk skal angivelige quarterback Tom Brady ha fått bedre tak rundt den ovale ballen og skaffet seg en fordel.

Tom Brady, New England Patriots quarterback, nekter for at de har jukset med lufttrykket i ballene. Foto: Matthew Emmons-USA TODAY Sports

Det er slik at hvert lag har med seg 12 baller til kamp. Det laget som angriper har da anledning til å bruke sine egne baller i sine angrepsspill. Flere av de som Patriots hadde med seg ble funnet å ha lavere lufttrykk en reglene i NFL bestemmer.Saken er under etterforskning av NFL. Nå skal de innhente ekspertuttalelser fra fysikkeksperter ved Columbia University.

Både Patriots-quarterback Tom Brady og trener Bill Belichick har kontant nektet for at at de har gjort noe for å endre lufttrykket i ballene.

Stive billettpriser

Som vanlig er det et livlig andrehåndssalg av billetter – også kalt svartebørs. Lovlig videresalg av billetter til en høyere pris er greit i USA. StubHub.com er ett av nettstedene som driver med videresalg av billetter.

Derfor er det fullt mulig å få tak i billetter til søndagens kamp. Men de er ikke billige. Rundt 30.000 kroner må du ut for å kjøpe de billigste. De dyreste, inkludert både mat og drikke, ligger på flere hundre tusen kroner.