NADDERUD: «Det er ikke lov å tuppe», het det blant ungene på løkka i gamle dager. Men det var akkurat det som ga bæringene tre poeng mot Viking.

— Jeg har ikke scoret på den måten siden jeg var liten, men det spiller liten rolle hvordan man scorer. Det var deilig at jeg fikk mitt første mål for året. Det tok litt av presset fra skuldrene mine, oppsummerte lynvingen, som besørget kampens eneste nettkjenning etter 76 minutter.

Nettopp Asantes måltørke har var ett av problemene til Stabæk, som sto med tre ettmålstap på Nadderud før siddisene kom. Ikke det at ghaneseren har brent så mye, han har rett og slett ikke kommet til så mange sjanser.

— Jeg har ikke noen forklaring på det. Noen ganger går det bare ikke som man ønsker, sier Asante. I fravær av han som ble hentet for å overta etter Adama Diomande–Agon Mehmeti (karantene)–var Asante Stabæks klart farligste. Først reddet Iven Austbø et knallhardt skudd fra skrå vinkel, deretter skjøt Asante i stangen, men alle gode ting var tre.

Dediserte til død lagkamerat

Trener Billy McKinlay har fått erfare hva det vil si å hoppe etter Wirkola – det vil si overta etter trollmannen Bob Bradley, som førte ad undas-dømte Stabæk til bronse i fjor. Med fire poeng etter ni kamper hadde skotten fått en tøff start som hovedtrener.

Billly McKinlay (t.v) og Morten Skjønsberg. Foto: NTB Scanpix

— Det har vært lite murring internt, men det kan tære på stemningen når vi tar så få poeng. Men treneren har ikke vært noe tema, sier Morten Morisbak Skjønsberg, som brukte kvelden også til å tenke litt bakover.- Denne seieren dediserer vi til Tor Marius Gromstad. I dag (i går) er det akkurat fire år siden han døde, sier lagkapteinen om den tidligere Stabæk-midtstopperen som gikk bort i altfor ung alder.

Skjønsberg var forøvrig involvert i det som ble Vikings største sjanse. En misforståelse mellom ham og Nicolai Næss sendte innbytter Mathias Bringaker alene med Stabæk-keeper Mande Sayouba. Bringaker fikk bare vist hvorfor han er reserve.

Sliter med angrepsspillet

Første omgang på Nadderud skapte ikke mer fyrverkeri enn du får av å rive av en våt fyrstikk. Labert tempo og sjansefattig. I annen omgang ble det noe bedre, men selv om Viking hadde skudd i tverrliggeren var det ikke ufortjent at Stabæk vant.

- Er dere friskmeldt, Skjønsberg, eller har dere aldri vært sykmeldt?

— Det er for tidlig å si at vi er i mål. Vi trenger poeng, så det er ikke så lenge vi kan suge på denne karamellen. Problemet har vært spillet på den siste tredjedelen av banen, sier Skjønsberg–og da tenker ikke midtstopperen på den tredjedelen hvor han selv spiller. Selv om det ikke har vært patent der heller. I går holdt Stabæk nullen for første gang.

16. mai-festen tar bæringene mot Brann i Bergen.

Eller kommer Stabæk-festene litt mer i rykk og napp i år?

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages: