Lars Cramer (24) er keeper og kommer fra svenske Kalmar FF. Han spilte i Strømsgodset fra 2008 til 2013, der han fikk med seg to eliteseriekamper. Nå venter nye utfordringer i AaFK.

— Jeg synes dette er spennende. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Lars Cramer til smp.no.

Mikkel Kirkeskov er en annen 24-åring som signerte for AaFK i dag. Det er en venstreback som kommer fra danske Odense, der han i år spilte ni av 18 kamper i Superligaen.

— Nå har jeg en deilig følelse. Jeg vet ikke så mye om norsk fotball, men jeg vet i alle fall at jeg gleder meg til å komme i gang, sier Kirkeskov til smp.no.

Cramer vil bli førstekeeper

Duoen har signert treårskontrakter med AaFK. Klubbdirektør Henrik Hoff er strålende fornøyd.

— Vi har jobbet med dette en stund. Det er litt derfor jeg og Trond har vært såpass rolig på overgangsmarkedet. Samtidig er det alltid godt å få på plass en brikke eller to i laget, sier Hoff.

Kirkeskov og Cramer blir to vikige brikker, ifølge Trond Fredriksen.

— Lars er en forholdsvis ung keeper som fortsatt har stort utviklingspotensial. Han scorer høyt på de kriteriene vi ønsket at en keeper skulle ha, og er en keeper som utfyller Andreas godt, sier Fredriksen.

Han er klar på at den beste av de to starter første serierunde mot Stabæk. Det er Lars Cramer inneforstått med.

— Ingen er garantert noe i fotballen. Det blir nok en fight for å få den plassen. Men det er klart at jeg har kommet hit for å spille, sier Lars Cramer.

Danske med erfaring

På venstrebacken virker Mikkel Kirkeskov å bli et sikkert førstevalg, all den konkurransen ikke er all verden på den plassen.

— Mikkel er en spiller med stor erfaring. Han har spilt mye i Danmark, selv om han fikk tøff konkurranse fra den islandske landslagsbacken Ari Skúlason mot slutten. Ferdighetsmessig er Mikkel en bra spiller. Han er solid defensivt og har fin forforlytningsevne. Han vil komme susende oppover venstresiden i år, spår Trond Fredriksen.

Hittil er to hull tettet i AaFK-stallen. Nå fortsetter jakten med uforminsket styrke på en høyreback.

— Jeg er veldig fornøyd med å få disse i havn. I tillegg til dette må vi ha inn en høyreback, og forhåpentligvis er det noen kroner igjen etter det også, sier Trond Fredriksen.