I går var Kjetil Rekdal på forlaget Aschehougs høstlansering. Biografiens hans «Mitt liv som I» er en av flere fotballbiografer som slippes i løpet av høsten.

— Jeg synes det gikk greit der. Vi er ikke helt 100 prosent ferdig med boka, det gjenstår fortsatt noen detaljer, sier han til Sunnmørsposten.

Biografien er skrevet i samarbeid med ålesunderen Olav Østrem som tok en pause fra jobben som journalist i Klassekampen.

Jeg er fornøyd med boka, men det er utrolig vanskelig for meg å si hvordan den kommer til å bli mottatt , sier han.

- Usminka

Tilbake i 2004 var planen at Knut Haavik skulle skrive 43-åringens biografi, men Rekdal valgte til slutt å legge det på vent for å få med både spiller – og trenerkarrieren i boka.

Rekdal er ikke kjent for å legge noe mellom verken på eller utenfor fotballbanen, og det kommer han heller ikke til å gjøre i bokform.

Det kommer til å bli en usminka utgave av mine opplevelser og situasjoner fra jeg var en liten gutt og fram til nå .

Da planene om biografien ble kjent tilbake i januar i år, var AaFK-treneren klar på at han ikke ønsket å skrive ei bok bare for å skrive ei bok.

— Det skal være ei innholdsrik bok som leverer noe, lovet han den gangen.

Oppgjør med media

Rekdal vil si minst mulig om innholdet i biografien, men Sunnmørsposten vet at han blant annet kommer til å ta et oppgjør med hvordan han ble behandlet av media i forkant av VM i USA i 1994. Det var også et tema da han ble intervjuet av TV2-journalist Trude Teige i programmet «Trude» tidligere i sommer.

— Det kommer til å komme fram ting som folk ikke vet fra før av, men det er vanskelig å si om det vil skape noe oppstyr rundt meg, sier han.

Det var flere forlag som konkurrerte om å få gi ut biografien hans, men det var først i år han ønsket å skrive den. – Hvorfor er det viktig for deg å gi ut en biografi?

«Riktig versjon»

— Jeg har tenkt på det ei stund, og nå passet det å gjøre det. Det er naturlig for meg at jeg ønsker å komme med en mer «riktig versjon» av ting jeg har opplevd og situasjon jeg har vært i, sier han og legger til:

— Det er mye du ikke har sagt og latt være å si, for å si det sånn. Men Rekdal lover at boka også kommer til å inneholde litt humor og gode historier fra tiden som både spiller og trener.

Det er flere som har lest boken og synes det som står der er artig. Jeg er veldig spent på hvordan den kommer til å bli mottatt , avslutter AaFK-treneren.