Dermed vant Tyskland 1-0 over Paraguay og ble første kvartfinalist i fotball-VM. Det tyske laget reiste nederlagstippet østover, men har vist enorm evne til å takle motgang og vil nå prøve å kopiere Frankrike, som for fire år siden slo Paraguay med samme sifre og nesten på samme måte i åttedelsfinalen.

Frankrike fikk vinnermålet i siste minutt av ekstraomgangene, mens tyskerne avgjorde rett før slutt i ordinær tid.

— Vi briljerte ikke, men det er heller ikke mulig mot Paraguay. Vi var det beste laget og fortjente å vinne, sa landslagssjef Rudi Völler.

Tyskland stilte med samme lag i sine tre første VM-kamper, men Völler var tvunget til å stokke om lørdag på grunn av tre suspensjoner etter kort-orgien mot Kamerun. Dessuten vraket han spissen Carsten Jancker til fordel for Neuville.

Völler beskyldes for å favorisere spillere fra sin gamle klubb Leverkusen, og han kunne betalt dyrt for valget av Neuville. For eksempel om tyskerne hadde tapt etter at Neuville noen minutter før scoringen misset mottaket for blank goal.

Men i det 89. minutt gjorde han opp for missen. Tyskland vant en hodeduell, Bernd Schneider, også han fra Leverkusen, kom fram på høyrekanten og la inn foran mål. Der holdt den sveitsiskfødte 29-åringen seg framme og banket ballen i mål med høyre bein.

Kahn hadde en travel bursdag da Paraguay i halvannen omgang var det førende laget i en skuffende og relativt sjansefattig forestilling på den tropiske øya Jeju. Men tyskerne kom voldsomt mot slutten, skapte mange sjanser og fortjente scoringen da den kom.

— Nå er jeg veldig glad. Først to timer før kampen fikk jeg vite at jeg skulle spille, og så endte dagen slik, sa Neuville.

Tapet av Carsten Ramelow, Christian Ziege og Dietmar Hamann førte til at Völler la om fra 3-5-2 til 4-4-2, men tyskerne trivdes dårlig med den formasjonen. Etter å ha scoret 11 mål i gruppespillet (riktignok åtte av dem mot svake Saudi-Arabia), skapte tyskerne nesten ingenting i første omgang.

— Det snudde da jeg satte inn Sebastian Kehl som spilte foran forsvaret i 2. omgang, sa Völler.

Paraguay led et stort tap da Bayern München-spiss Roque Santa Cruz, som svært gjerne ville gi klubbkamerat Kahn en annen slags "presang", haltet av banen med strekk etter en snau halvtime, men innbytter Jorge Campos satte Kahn på flere prøver. En gang lå keeperen strak i krysset og bokset ut.

Tyskland var heldig som ikke fikk straffe mot seg da Michael Ballack (som spilte tross en vond leggmuskel) tok livtak på en motspiller i 2. omgang, og da innbytter Frank Baumann noen minutter senere handset.

Dermed hadde Paraguay brukt opp kreftene, og den siste halve omgangen tilhørte Tyskland. Torsten Frings vendte av en motspiller og skjøt over fra fri posisjon, Miroslav Klose (med fem hodemål så langt i VM) nikket to ganger over fra god posisjon, og så kom Neuvilles miss.

Men Neuvilles treff gjorde opp for alt sammen, og så kastet Kahn seg i beina på Denis Caniza bare for å bevise hvem som er sjef.

Halvannet minutt på overtid ble Paraguays forsvarskjempe Francisco Arce utvist da han i irritasjon brukte albuen mot Ballack som taklet ham bakfra.