KL. 18.30: Leicester — Manchester United

Leicester har hatt en fantastisk sesong, og topper tabellen før møtet med Manchester United lørdag kveld.

Selve symbolet på suksessen er Jamie Vardy (28). Spissen har scoret i ti Premier League-kamper på rad.

Dermed deler han rekorden med tidligere Manchester United-spiller Ruud van Nistelrooy.

Les den eventyrlige historien om Leicesters vekst:

Scorer han mot van Nistelrooys gamle klubb i kveld vil han sette ny rekord med 11 scoringer.

— Det viktige er at laget plukker poeng. Hvis noen andre scorer målet som gir oss tre poeng vil alle i garderoben være glade, sier Jamie Vardy ydmykt til The Mirror.

— Det er bare heldig at jeg har kommet inn i denne scoringsrekken. Jeg hadde aldri trodd at det skulle skje, men her er jeg med sjansen til å slå den, la Vardy til.

Startet på bunnen

Veien til Premier League, suksess og berømmelse har vært alt annen en enkel for Jamie Vardy.

— Jeg ble fristilt fra Sheffield Wednesday, som jeg har vært en supporter av hele livet, da jeg var 16 år. Jeg har bokstavelig talt måtte begynne fra bunnen av fotballpyramiden, sier Vardy.

Jeg hadde regnet med at Vardy ville score en del mål, men nivået på det han gjør nå er sensasjonelt. Øyvind Alsaker

For fem år siden spilte Vardy 7.-divisjonsfotball og hadde fabrikkjobb ved siden av. I 2012 kom han til Leicester, men det ble ingen drømmestart på oppholdet. Vardy ble satt ut av laget i lengre tid og var inne på tanken om å legge opp.

I dag priser han seg nok lykkelig over at det bare ble med tanken.

— Fra da av har jeg bare tatt ting som det kommer. Jeg har jobbet meg oppover på den harde måten. Det har gjort meg til den jeg er i dag - og det er til det beste, hvis du spør meg, sier Vardy til den engelske avisen.

— Sensasjonelt

Denne sesongen har han vært en åpenbaring med 13 ligamål på like mange kamper.

— For øyeblikket tror Jamie at han vil score hver gang han spiller, og det samme gjør resten av laget. Han gjør en dårlig pasning til en god pasning og en god pasning til en glimrende pasning, sier Leicester-keeper Kasper Schmeichel.

— Vardy var en outsider helt frem til i fjor. Ranieri har gjort en genistrek ved å flytte ham frem som enslig spiss. Han har fått rollen som sjefen foran og utviklet seg enormt med mer selvtillit, vurderer Ivar Tisthammer, som driver Leicester-nettstedet FibertWay.

— Jeg hadde regnet med at Vardy ville score en del mål, men nivået på det han gjør nå er sensasjonelt. Mahrez var jeg mer usikker på, han er liten og lett og en spiller du kan se for deg at kan forsvinne. Men han har virkelig storspilt. I tillegg er det en bra balanse i laget, Mahrez har mye løpskraft rundt seg på midtbanen. Ranieri er åpenbart en vanvittig rutinert manager. Som italiensk gentleman er han den rake motsetning til Pearson med sin vulgære fremtoning, men han har fått med seg gjengen. Dette er et eventyr av en historie, fastslår TV2 kommentator Øyvind Alsaker.