KATOWICE: — Jeg er et følelsesmenneske og blir lett rørt. Det var ikke noe vits i å prøve å holde tårene tilbake, sier «Jokke» - eller «Joke», som han heter i Bundesliga-klubben Hannover Burgdorf.

Han var usedvanlig full av følelser da TV 2s Harald Bredeli kom med mikrofonen rett etter at Norge hadde slått Hviterussland 29-27. Da visste telemarkingen at Norge var videre til hovedrunden i EM. To timer senere fikk han vite at det også ble med full poengpott, etter at Kroatia hadde feid Island av banen i Spodek Arena.

MYE SMIL: Det var mye følelser å se hos de norske håndballgutta etter seieren mot Hviterussland. Joakim Hykkerud (t.h) jubler her sammen med Bjarte Myrhol og Erlend Mamelund. Foto: NTB scanpix

— Det ble veldig emosjonelt. Dette betyr så mye for meg. Å spille for Norge er stort. Og når jeg har jobbet så hardt for det og vært med så lenge, blir det ekstra gjevt. Og for en gjeng jeg er sammen med! sier Notodden-gutten, som bare hadde startet i én viktig landskamp før han slo til med fire mål på fire forsøk og skaffet tre straffer da Norge hadde kniven på strupen i EMs siste puljekamp.Tror på sensasjonell semifinalen:

Satt oppe til klokken 04

Da Hykkerud kom tilbake på hotell Novotel, kunne han bare glemme å få sove.

— Det strømmet inne med meldinger på sms, mail og Facebook. Og jeg er en litt sånn pliktoppfyllende fyr som gjerne vil svare alle, så da gjorde jeg det. Og det har sikkert kommet hundre nye i dag morges, sier Hykkerud, som også fikk hilsen fra Notodden kommune.

— Fint å få Notodden på kartet, sier 29-åringen, som plutselig er blitt mannen alle skal snakke med. For en erstatter «Jokke» ble for skadete Bjarte Myrhol! Og den som gleder seg aller mest er Myrhol selv.

— Jeg er hundre prosent ærlig når jeg sier at det er ingen jeg unner denne suksessen med enn Joakim. Han har vært så tålmodig så lenge. Fått spille lite, men samtidig vært limet i gruppa.

Optimistisk før tøff motstand

Bamsen på 1,92 og 110 kilo har tidligere vunnet både cup og serie med Drammen, men det han nå opplever overgår alt. Og han tror ikke moroa er over ennå.

— Det er klart det er klassemotstandere vi møter i hovedrunden, men jeg tror vi har muligheter mot alle tre, sier strekspilleren om kampene som venter. Der skal han blant annet møte sine gamle lagkamerat Filip Mirkulovski - Makedonias midtback.

— Han er en god venn av meg og sendte meg en hilsen etter at vi hadde gått videre, forteller Norges nye helt på streken, Joakim Hykkerud.

Det kan fort bli flere som vil hilse!

Programmet i hovedrunden:

23.1 Polen-Norge kl. 20.30

25.1 Norge-Makedonia kl. 18.15

27.1 Norge-Frankrike kl. 18.15

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri: