— Det var min feil. Jeg håper det går bra med ham, sier Mark Cavendish til dansk TV 2, ifølge norsk TV 2, etter hendelsen mandag kveld.

I banesykkeldisiplinen Omnium tok Cavendish til slutt sølvet, men det ikke uten kotroverser.

Sanghoon Park fra Sør-Korea måtte bæres ut av arenaen med surstoffmaske, etter å ha blitt sendt i bakken av en overivrig Mark Cavendish.

— Det er typisk Cavendish å rote seg opp i et eller annet. Han feller mannen fra Korea, som drar med seg O'Shea og Viviani. Det er jo en hockeytakling, det der. Er det lov, da? spurte TV 2s kommentator Ole Kristian Stoltenberg under kanalens sending.

I det som er banesyklingens mangekamp var Elia Viviani sterkest over to dager. Selv om italieneren også kolliderte med Cavendish og veltet drøyt en tredel ut i det avsluttende poengrittet på 40 kilometer, kunne ingen stoppe ham fra å bli olympisk mester.

Viviani slo Cavendish totalt med 13 poeng etter seks øvelser. Den danske tittelforsvareren Lasse Norman Hansen tok bronse. Han hadde 15 poeng opp til Viviani.

Det var Hansens andre medalje i Rio-OL. Den temposterke rytteren var også en del av det danske laget som tok bronse i 4000 meter forfølgelsesritt.

(©NTB)