RIO DE JANEIRO/OSLO: Den norske båten ga alt mot slutten og var veldig nær sølvet, men Irland var akkurat foran med 16/100 sekund. Det skilte 69 hundredeler opp til gullet, som gikk til forhåndsfavoritten Frankrike.

— Det var usedvanlig tett, og vi rodde fantastisk. Vi klarte ikke oppnå drømmen vår helt, men vant bronsemedaljen, sier Kristoffer Brun.

Dermed sikret den norske duoen Norges andre medalje i Rio-OL etter en ekstremt jevn finale. I går var det Olaf Tufte og Kjetil Borch som sikret bronse.

Strandli/Brun fikk en god start i finalen. Etter 500 meter var duoen 10 hundredels sekund bak franskmennene Pierre Houin og Jeremie Azou. Halvveis var Norge nummer tre og 0,59 bak teten.

De norske verdensmesterne fra 2013 datt litt ned opp mot 1500 meter, men jobbet steinhardt de siste 500 meterne mot mål. Det holt på å holde til sølv.

Are Strandli (t.v) og Kristoffer Brun omfavner hverandre etter OL-bronsen. Foto: Rune Sævig

— Det er helt sykt å ta bronse i et OL, sier Strandli - Hva synes du om at dere bare er 69 hundredeler bak gullet?

— Jeg har ikke ord for det, sier Strandli før han blir dratt med av OL-funksjonærer for å komme seg på seierspallen.

På tribunen satt gårsdagens bronsevinnere Olaf Tufte og Kjetil Borch.

Are Strandli (til venstre) kopierte Olaf Tufte og rodde inn til bronse i Brasil. Foto: Mette Bugge

— Jeg tror gutta er litt som oss. Glad for å være på podiet og sikre sin første olympiske medalje, men nok litt skuffet for ikke å ta sølvet, sier Olaf Tufte om løpet til Brun og Strandli.- Klassen de ror i er den råeste, og det er så vanvittig mange råe roere der, sier veteranen.

Saken oppdateres