En fersk 23-åring. En urutinert 30-åring. Eller en som snart runder 40 år. Fabio Capellos keepervalg kan bli helt avgjørende for Englands VM-skjebne.

«Three-Horse England keeper race», blir den kalt, kampen om plassen mellom stengene for England. Rett før VM-åpningen mot USA aner ikke Joe Hart (23), Robert Green (30) eller David James (39) hvem som skal stå. De får visstnok ikke vite det før kampdagen heller.

Noen vil sikkert fremstille det som et luksusproblem.

Jeg vil kalle det et problem.

Tabber på tabber. For den engelske landslagshistorien de siste årene er så full av grove keepertabber at VM-gulljagende engelskmenn bare grøsser ved tanken på hva som kan skje hvis de har en utrygg mann bakerst i Sør-Afrika.

Mange har Paul Robinsons kjempetabber mot Kroatia og Tyskland friskt i minne. Også David James har hatt sine blundere både med flagget på brystet og for klubblaget Portsmouth.

Under VM i Sør-Korea og Japan for åtte år siden havnet også vanligvis så pålitelige David Seaman (kalt «Saveman» under EM på hjemmebane i 1996) langt oppe på tabbelisten da han slapp inn et Ronaldinho-frispark fra 35 meter.

Etter Seamans avskjed har de ikke hatt noen soleklar og god nummer 1. De mangler typer som Petr Cech og Iker Casillas.

Karer som alltid er til å stole på.

Matchvinnere som er vant til å spille store klubbkamper ute i Europa også.

Det hadde de før.

Etter at legendariske Gordon Banks ga seg med sin 73. landskamp i 1972, tok Peter Shilton opp hanskene. Fra 1972 frem til og med VM i 1990 spilte han 125 kamper, var stort sett førstevalget og Ray Clemence som en omtrent like god nummer to.

Tre muligheter. Nå er det tre mann som er jevngode, men det oser ikke trygghet eller av noen:

Manchester Citys Joe Hart har hatt en god sesong på utlån i Birmingham. Sannsynligvis blir han fremtidens landslagskeeper, men det kan være i drøyeste laget å gi ham ilddåp i VM. Hart har tross alt bare fire omganger som A-landslagskeeper, tre av dem har kommet i de siste oppkjøringskampene.

West Hams Robert Green hadde bare to landskamper før han sto fire av de siste kvalifiseringskampene til årets VM. Før det følte han seg så neglisjert at det sto «England’s number six» i hanskene hans. Han har stått i åtte av de 11 siste kampene, noe som gjør at både Banks og Shilton mener det er naturlig å gjøre ham til VM-keeperen.

Portsmouths David James spilte sin 50. landskamp da han sto en omgang mot Japan. Den skadeplagede veteranen var EM-keeper i 2004, men reserve for Robinson i Tyskland-VM. Han er blitt tildelt trøye nummer 1, men det trenger ikke bety noe som helst. David Seaman mener han bør stå.

Hadde det vært med keeperne som med rødvinen, at de blir bedre med årene, ville ikke dette spørsmålet vært til hodebry for Capello.

Kanskje er det heller ikke det.

Det bare virker sånn.