Albert Riera of Liverpool lies injured as referee Peter Walton calls for assistance--------------------Chris Brunskill / BPIBarclays Premier LeagueLiverpool v Birmingham City09 November 2009Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Chris Brunskill
Birmingham City's Cameron Jerome (R) passes Liverpool's Pepe Reina (C) and Martin Skrtel (L) as he celebrates after scoring during their English Premier League soccer match in Liverpool, northern England, November 9, 2009. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 Foto: PHIL NOBLE

Albert Riera, Yossi Benayoun og Daniel Agger ble alle skadet i gårsdagens 2-2-oppgjør mot Birmingham. Både Riera og Benayoun ble byttet ut på grunn av problemer med lårene.

— Vi har et problem med Riera og Yossi. Dessuten sliter Agger med ryggen, sa Rafael Benitez til BBC Radio 5 etter kampen.

Benayoun har vært en av Liverpools viktigste spillere denne sesongen.

Torres sliter med lyskeskade, og kampen mot City 21. november kan komme for tidlig for spanjolen.

– Han må jobbe med fysioterapeutene for å bli bedre slik at han kan bli klar. Vi vurderer ikke operasjon nå, men jeg vet ikke om han rekker Manchester City-kampen, sier Benitez.

Torres er toppscorer i Premier League med ti mål så langt i høst.

2-2 på straffe

Liverpool måtte ha dommerens hjelp for å klare uavgjort mot svakt plasserte Birmingham.

David N'Gog sendte Liverpool i ledelsen før Christina Benitez og Cameron Jerome snudde kampen for bortelaget.

I annen omgang falt N'Gog veldig lett innenfor straffefeltet. Dommeren pekte imidlertid på straffemerket, til store protester fra Birmingham-spillerne. Innbytter Steven Gerrard, som lenge var usikker på grunn av lyskeproblemer, sikret 2-2 fra ellevemeteren.

- Han var tilgjengelig, ikke 100 prosent frisk, men heldigvis hadde han de kvalitetetene og den gutsen som vi trenger , sa Benitez.

(Artikkelen fortsetter)

MER TRØBBEL: Rafael Benitez har nok å tenke på om dagen.

Gulldrømmen er så å si allerede knust for Liverpool med 11 poeng opp til Chelsea på førsteplass.

— Vi kan ikke snakke om tittelen når vi ikke vinner flere kamper på rad. Det viktigste for oss nå er å vinne kamper, skape sjanser som i dag og å vise karakter til siste minutt så vi vinner , sa Benitez etter kampen i går.

Liverpool har sesongåpnet på sjeldent dårlig vis. I løpet av fjorårssesongen ble det to ligatap. Etter tolv kamper er fasiten fem tap i årets sesong. Også i Mesterligaen sliter Anfield-klubben.

— Du kunne se troen hos spillerne når vi spilte så bra som vi gjorde i dag. Beskjeden til alle er at vi jobber veldig hardt og at ting vil snu, sa Benitez til ESPN.

Tabellen:

På motsatt banehalvdel mandag kveld sto det som på papiret skulle være en enkel motstander for å få litt vind i seilene igjen. Birmingham sliter som ventet på nedre halvdel av tabellen og laget scorer nesten ikke mål. Åtte nettkjenninger så langt er minst av samtlige.

Med seg til Anfield hadde de blå imidlertid en god statistikk, laget har aldri tapt for Rafael Benítez i serien.

Pangstart

Hjemmelaget åpnet bra og David N'Gog sendte laget foran etter en kanonade mot Joe Hart i Birmingham-målet. Glen Johnson, hjemmelagets beste spiller, kom på et av sine mange løp til linja og la ut i feltet til N'Gog som forsøkte en lav avslutning.

Hart reddet, men slo returen rett til Dirk Kuyt. Keeperen var imidlertid både høyt og lavt i kveld og reddet også skuddet fra Kuyt før Emiliano Insua holdt hodet kaldt og løftet over til N'Gog som på sitt andre forsøk hamret ballen opp i nettaket på hel volley.

Hjemmelaget fortsatte å dominere uten å skape de helt store sjansene, og etter 25 minutter stakk Birmingham-spissen med det kledelige etternavnet seg frem.

James McFaddens frispark ble headet inn i feltet av Roger Johnson, Scott Dann stusset den videre og Christian Benítez sto helt upresset foran mål og stanget ballen inn bak en utspilt Pepe Reina.

Hårreisende forsvarspill av vertene, og det er ikke første gang denne sesongen - så langt har laget fra Beatlesbyen sluppet inn over dobbelt så mange mål som på samme tid i fjor.

Les også:

Enveiskjøring

Så handlet alt om hjemmelaget igjen, men de stanget og stanget uten tellende resultat.

Istedet benyttet Benítez' spissmakker Cameron Jerome sjansen til å sjokkere Anfield-publikumet. Han tok fint ned et langt oppspill, vendte vekk Martin Skrtel og leverte et knallhardt skudd som duppet ned bak Reina.

Liverpools sisteskanse ble tatt på senga på fem meter, og kommer neppe til å sove godt med vissheten om at han slapp distanseskuddet bak seg.

I andre omgang fortsatte Liverpool presset mot Birmingham-målet, og blant annet hadde Steven Gerrard en heading i stolpen etter en drøy time.

Idet litt av trykket var på vei ut av hjemmelaget, fikk de hjelp fra uventet hold. David N'Gog satt fart inn i boksen, hoppet over Lee Carsleys takling og hadde forholdsvis god klaring til backen. Ungutten falt imidlertid som en rutinert italiener, og dommeren markerte for straffe. Gerrard var sikkerheten selv på den og sørget for ny energi til hjemmelaget.

Allikevel lyktes det ikke for Rafael Benítez' hardt prøvede mannskap, og laget måtte tusle av banen med to nye poeng tapt til teten.

Det er nå 11 poeng opp til Chelsea, og det skal vanskelig gjøres å finne flere «hvis bare» nå. Med den dårligste seriestarten siden Graeme Souness regjerte, må det for den tradisjonsrike klubben handle om å finne tilbake til litt selvtillit og flyt for å redde stumpene av den inneværende sesongen.