SJEKKES UT: En bil ble funnet fullstendig utbrent ved Munch-museet to kvartaler unna der en mann, i familie med mulla Krekar, ble skadd da flere skudd ble avfyrt mot mulla Krekars leilighet i Heimdalsgata 36 i Oslo natt til mandag. Politiet sjekker nå om det kan være en kopling mellom de to hendelsenen. SJEKKES UT: En bil ble funnet fullstendig utbrent ved Munch-museet to kvartaler unna der en mann, i familie med mulla Krekar, ble skadd da flere skudd ble avfyrt mot mulla Krekars leilighet i Heimdalsgata 36 i Oslo natt til mandag. Politiet sjekker nå om det kan være en kopling mellom de to hendelsenen. Foto: Scanpix

Mulla Krekars svigersønn skadd i skyteepisode

Oslo (NTB-Per-Helge Berg og Ingrid Dahlen Rogstad): Svigersønnen til mulla Krekar ble skadd da det ble skutt mot den tidligere geriljalederens leilighet på Tøyen i Oslo natt til mandag.

Mulla Krekar selv, og fire andre personer, befant seg i boligen da skuddene ble avfyrt fra utsiden og inn i leiligheten. Ifølge politiet ble det skutt inn gjennom et åpent vindu.– De som befant seg inne i huset opplevde situasjonen som svært skremmende og er svært preget av hendelsen, sier Krekars advokat, Brynjar Meling, til NTB.

Meling har vært i kontakt med familiemedlemmer av Krekar. Familien har etter råd fra politiet latt seg evakuere og befinner seg nå, etter det Meling kjenner til, hos Oslo-politiet.

Ingen mistenkteMannen som ble skadd, er svigersønnen til mulla Krekar. Han ble truffet i armen, og ble ikke alvorlig skadd.

– Han er fraktet til legevakten for undersøkelse, opplyser operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge Brynjar Meling er mulla Krekars familie nå mest opptatt av helsetilstanden til mannen som ble skutt.

– De er svært lettet over at han ikke ble hardt skadd, sier Meling.

Krekars familie vil bli avhørt om skyteepisoden i løpet av dagen.

Bil i brannTo menn ble observert løpende fra åstedet i Heimdalsgata etter skytingen, og flere politipatruljer lette etter gjerningsmennene i området.

– Vi har foreløpig ingen pågrepne eller noen spesielle mistenkte, men jobber for fullt med saken, sier operasjonsleder Hjulstad.

Politiet har sperret av området rundt boligblokka der skytingen fant sted, og kriminalteknikere saumfarer åstedet i Heimdalsgata.

Ved Botanisk hage ble en bil satt i brann på omtrent samme tid som skytingen fant sted, og politiet undersøker om det er noen sammenheng mellom de to episodene.

– Dette skjedde rett etter skytingen, og vi kan ikke utelukke at bilbrannen har sammenheng med dette. Men vi kan heller ikke bekrefte det, sier Hjulstad.

Ifølge Dagbladet skal bilen være en BMW.

Politiet fikk beskjed om skytingen klokken 01.54 natt til mandag.

Skal utvisesMulla Krekars egentlige navn er Najmuddin Faraj Ahmad, og han kom til Norge i 1991 som kvoteflyktning. Han er kurder fra Nord-Irak, og i perioden 1991 til 2002 ledet han den islamistiske opprørsgruppen Ansar al-Islam.

Han er beskyldt for å ha kontakt med Osama bin Laden og terrornettverket al-Qaida.

Mulla Krekar ble utvist fra Norge i 2003, men vedtaket er ennå ikke effektuert fordi han risikerer dødsstraff i Irak.

Senest i november i fjor sa han i et intervju med en arabisk TV-kanal at bin Laden bør bli leder for en ny muslimsk stat. (©NTB)