Ottar var en av arrangørene for et fakkeltog lørdag kveld der deltakerne viste sin avsky mot voldtekter under parolen «Fra angst til aksjon – ta natta tilbake». Samtidig styrket politiet patruljeringen med 20 ekstra personer på utsatte steder i byen.Likevel fikk byen sin 49. overfallsvoldtekt så langt i år, i tillegg til en voldtekt i en pirattaxi og tre meldte tilfeller av voldtekt eller forsøk på voldtekt innendørs.

– Dette viser at det haster å få på plass forebyggende tiltak. Nå gjelder det å kline til. Vi må få orden på belysning og det må bli bedre kollektivtilbud om natten, i tillegg til den langsiktige jobbingen med menns respekt for kvinner og kvinners grenser, sier leder Ane Stø i kvinnegruppa Ottar til NTB.

Stø er glad for at politiet har styrket patruljeringen i helgene, men sier det ikke er nok.

– Det er selvfølgelig et viktig forebyggende tiltak, men på den annen side blir det aldri nok politifolk i gatene. Politiet har det travelt for tida, det er det ikke tvil om. Men all erfaring tilsier at disse voldtektene begås av gjengangere. Derfor må disse overfallsvoldtektene etterforskes skikkelig, slik at gjerningsmennene som går igjen blir tatt, sier Stø. (©NTB) (©NTB)