KRISTIANSAND: — Vi har samlet inn nok penger til at vi kan få sendt kisten med Zea hjem til Eritrea, sier leder av Eritreisk forening i Kristiansand, Mulugeta Elfu.

Stiller opp for hverandre

Det var under en minnestund på Grim onsdag kveld i forrige uke at han fortalte at Eritreisk forening ville organisere enn innsamling for å få sendt kisten tilbake til hjemlandet. Over 100 personer møtte frem under minestunden på tross av at hun ikke hadde noen familie og få kjente i Kristiansand.— Hun er eritreer. Hun hadde ingen familie her. Da må vi stille opp, og derfor så vi på det som vår oppgave å få sendt kisten hjem til Eritrea, forklarer Elfu.

-Støtten varmer

Nå har de fått på plass pengene som de trenger for å få dette til.

— Selv om hun ikke kjente mange personer her i Kristiansand, så er det mange som har hørt om det tragiske som skjedde og sendt oss penger. Vi har fått støtte fra hele Norge, og dette er noe som varmer i en ellers tragisk situasjon, sier han.

Italiensk nonne

Eritreisk forening har også klart å spore opp en italiensk nonne som bor i Eritrea. Hun fungerte som en slags fostermor for Zea under oppveksten i Eritrea.— Hun har sagt seg villig til å ta i mot kisten i Eritrea og sørge for begravelsen. Hun har også vært i kontakt med ambassaden, slik at alt nå ligger til rette for at vi kan sende kisten. Vi setter veldig pris på denne hjelpen, sier Elfu.

Men før de kommer så langt, må de vente på at politiet gir klarsignal for at kisten kan sendes hjem.