Vålerenga måtte til slutt gå i garderoben med 2-4 mot det B-pregede Barcelona-mannskapet. Sju av spillerne i startelleveren til de spanske mesterne hører egentlig hjemme i klubbens 2.-lag, men det la ikke noen demper på underholdningsverdien på regntunge Ullevaal stadion.A-lagspilleren og supertalentet Bojan Krkic viste tidlig hvorfor han er et talent utenom det vanlige og kjørte rundt med Vålerenga-forsvaret. Særlig Amin Nouri fikk kjenne på hvordan nivået er blant spillere i verdensklasse, og måtte etter hvert bytte side med backkollega Andreas Nordvik.

Nær drømmeåpningVålerenga kunne likevel tatt ledelsen etter 13 minutter da Barcas reservekeeper José Manuel Pinto gikk på tur med ballen utenfor eget felt. Luton Shelton satte inn en ren takling på den vandrende målvakten, men dommer Terje Hauge blåste frispark.

Det satte fart i kampen. Bare sekunder senere spilte Barcelona enkelt inn i VIFs sekstenmeter med et perfekt veggspill. Midtbanespilleren Victor Sánchez fikk ballen tilbake fra Jonathan Soriano og plasserte den utakbart opp i vinkelen bak Lars Hirschfeldt.

Ett minutt senere ble Vålerenga og Mohammed Abdellaoue tildelt straffespark. Den argentinske stjernestopperen Gabriel Milito ble litt uoppmerksom og snublet i den norske landslagsspissen etter at Luton Shelton dro seg fri på venstresiden. Harmeet Singh fikk banket inn 1-1 i hjørnet selv om keeper Pinto var etter ballen.

Tabber ga baklengsEn tabbe av Andreas Nordvik tillot likevel at de prominente gjestene kunne gå til pause med ledelse. Den brasilianske backen Maxwell takket og bukket da han mottok Nordviks sleivspark innenfor Vålerenga-feltet, og viste eminent skuddteknikk da han smalt ballen opp i samme vinkel som 0-1-scoringen.

Etter pausen var det Stefan Strandbergs tur til å tabbe seg ut. Den unge midtstopperen sendte en feilpasning rett i beina på nærmeste motstander. Barcelona byttet hele laget i pausen, og Benja som bare hadde vært fem minutter på banen var ikke vond å be. Den unge spissen løftet inn 1-3 opp i nettaket over Hirschfeldt.

Populær IbrahimovicOgså Zlatan Ibrahimovic kom på banen etter hvilen, til stor jubel fra tilskuerne. En av dem, tilsynelatende en stor fan av svensken, tok seg til og med inn på banen og kastet seg rundt halsen på ham i sluttminuttene.

A-lagsspilleren Seydou Keita økte gjestenes ledelse til tre mål med en heading etter fullstendig markeringssvikt hos Vålerenga. Men Vålerengas Bojan, innbytteren med Zajic til etternavn, pisket litt liv i hjemmelaget igjen med sin redusering bare minuttet senere. Da hadde serberen bare vært på banen i to minutter. (©NTB)