TENERIFE, SPANIA: I forrige uke var Martin Spinnangr på Olympiatoppen, og gjennomførte mange tester. Blant annet en O2-test. Resultatet viste 58,5. Bjørn Dæhlie har registrert det høyeste resultatet, da han klarte 96 da han var på sitt beste.

Jeg hadde trent feil om jeg hadde scoret slik. Opp mot 60 er bra for en sandvolleyballspiller , sier Spinny til fvn.no.

O2-opptak viser hvor stort oksygenopptak en utøver har, og tallet forteller hvor mange milliliter som tas inn pr. minutt pr. kilo kroppsvekt.

58,5 i O2-opptak skal ikke begrense Martin på banen. Mange blander utholdenhet og kondisjon. Dette er et kondisjonstall, og når han er opp mot to meter høy skal han være fornøyd med det resultatet , sier Jostein Hallén, fagkonsulent innenfor utholdenhet ved Olympiatoppen.

Les også:

De andre testene gikk heller ikke så bra for Spinnangr, som knuste sine gamle rekorder i slutten av november.

Det gikk som fryktet. Jeg gjorde det bra på det som er mindre viktig, og mindre bra på det som er viktig , sier farsundskaren som har lagt på seg syv kilo muskler etter fjorårssesongen.

Nå er Spinny og makker Tarjei Skarlund på treningsleir på Tenerife, og der skal de være helt til 18. februar. Men treningsleiren har fått en dårlig start.

— Alle er syke. Jeg er på bedringens vei, men Tarjei og treneren ble syke på vei ned hit, så vi har ikke akkurat fått en pangstart, sier 23-åringen.

Vi skal trene med noen spanjoler, samt et svensk par. Og så kommer Iver og Øyvind (Horrem og Hordvik, red. anm.) ned i begynnelsen av februar, så det er mange gode treningsmakkere her , sier Spinnangr.

PS: Spinnangr/Skarlund sesongåpner sannsynligvis under verdensserien i Shanghai i april.

DEBATT: Kan Spinnangr/Skarlund kopiere den gode fjorårssesongen?