— Vi kan ikke bygge demokrati i en atmosfære som er forgiftet av vold, sier Slim, en kelner som jobber i Tunis' hovedgate Habib Bourguiba som var sentrum for vinterens demonstrasjoner mot det autoritative regimet. I dag er protestene rettet mot den midlertidige regjeringen som skal forvalte landet inntil et demokratisk valg blir gjennomført - etter planen i løpet av sommeren. De to forrige interimsregjeringene ble oppløst fordi demonstrantene som presset fram Zine el Abidine Ben Alis avgang i januar, mente ministrene sto den tidligere presidenten for nær.

Mange tunisiere deler kelneren Slims syn, inkludert statsminister Beji Caid Sebsi som har ymtet frampå at det kan være nødvendig å utsette valget etter at en 25 år gammel mann ble drept i nye sammenstøt med soldater forrige helg.

Tunisiere skal i utgangspunktet til valgurnene 24. juli for å vedta en ny grunnlov.

— Vårt land er på vei mot usikkerhet. Vi må umiddelbart velge en president slik at vi kan redde det. Jeg føler at jeg lever på okkupert territorium, og vi må få en slutt på denne situasjonen, sier restauranteieren Mohamed Salah. (©NTB)