Øyenvitner forteller at demonstrantene kastet flasker mot politiet før politi og sikkerhetsstyrker stormet stedet der minst 1.000 han-kinesere hadde samlet seg i sentrum av Urumqi.— Det er brukt tåregass for å spre demonstrantene, skriver nyhetsbyrået Xinhua.

Myndighetene forbyr nå alle «ureglementerte» marsjer, demonstrasjoner og masseprotester, melder byrået.

Flere tusen mennesker demonstrerte i Urumqis gater torsdag for å protestere mot sikkerhetssituasjonen i området. Flere hundre personer skal ha blitt angrepet og stukket med sprøyter i Urumqi de siste månedene.

Angrepene skal først og fremst ha gått ut over han-kinesere, noe som skaper frykt for nye etniske uroligheter i regionen.

Politiet sa torsdag at de har pågrepet over 20 personer som følge av sprøyteangrepene. Ifølge Xinhua har ingen blitt smittet eller forgiftet som følge av angrepene, men demonstrantene etterlyser mer lov og orden.

Xinjiang var rammet av omfattende etniske uroligheter i sommer. Ifølge tall fra kinesiske myndigheter ble nesten 200 drept og 1.700 såret i opptøyer 5. juli. Uigurene i området mener dødstallene er langt høyere. (©NTB)