Sykepleier Merete Taksdal, som har overtatt koordineringen av virksomheten til Norwac ved grenseposten i Rafah, sier at det ville bli gjort et nytt forsøk fredag.— Vi vet ikke om det går ennå, det er veldig mange usikkerhetsmomenter. Men vi prøver, sier Merete Taksdal til Dagsavisen.no.

Det var likevel fortsatt usikkert om det ville bli noen ny bilkolonne fra Shifa-sykehuset i Gaza by til Rafah fredag. Israelernes daglige bombepause fredag ble ifølge Israel avbrutt på grunn av palestinsk skyting.

Slike kolonner med sykebiler kjører sårede til Egypt og returnerer med medisiner og annet utstyr om de ikke stanses av krigen.

Taksdal har snakket med de to legene, som er slitne, men ved godt mot. Bombingen fortsatte natt til fredag og fredag morgen, og nye drepte og sårede kom inn til sykehuset der de to har jobbet.

Gilbert og Fosse måtte returnere til Gaza by da de forsøkte å reise ut torsdag, etter at kolonnen med 14 ambulanser ble stanset og beskutt av israelske styrker etter bare 2 kilometer.

UD jobber for å få lege Johannes Bratterø inn på Gazastripen i dag, der anestesilege Dagfinn Bjørklid venter sammen med Gilbert og Fosse. Alle jobber for den norske hjelpeorganisasjonen Norwac. (©NTB)