Steve King fra Iowa og Marlin Stutzman fra Indiana ble mandag de siste framtredende konservative kongressrepresentantene som sier de vil stemme mot Boehner som president for Huset.

Det samme sier Dave Brat, Tea Party-aktivisten som slo ut den tidligere flertallslederen Eric Cantor i nominasjonsvalget i Virginia og i november ble valgt inn i Kongressen.

«Selv om jeg liker Boehner som person, får han ikke min stemme. Washington er lammet delvis fordi vår partiledelse har fjernet seg fra sine egne prinsipper om markedsøkonomi, minst mulig stat og grunnlovskonservatisme», skriver han.

De konservative republikanerne beskylder Boehner for ikke å ha gjort nok for å demme opp president Barack Obamas politikk, blant annet helsereformen og statsbudsjetter.

Ettersom Republikanerne har et rekordstort flertall på 246 representanter når den nye Kongressen trer sammen tirsdag, har Boehner råd til at opp til 28 republikanere unnlater å stemme på ham. 218 republikanske stemmer er nok til at han blir valgt. (©NTB)