Bladet hevder å ha fått det bekreftet fra flere kilder at beslutningen er tatt. FIFAs arbeidsgruppe skal gjøre sin anbefaling under et møte i Doha neste uke, og FIFA-styret skal deretter fatte det formelle møtet på sitt møte i Zürich neste måned.

Det har lenge vært klart at det er for varmt i Qatar om sommeren til å avvikle VM på den vanlige tiden av året. Inntil nylig har det vært to alternativer: Et VM tidlig på året (da det ville kollidere med vinter-OL) og et VM sent på året, rett før jul.

Ifølge Sports Illustrated vil man gjøre endringer på den internasjonale terminlisten bare i den ene sesongen, for å rydde plass til et mesterskap på en tid av året hvor klubbfotballen normalt er i en hektisk periode.

Det er ikke tatt stilling hva som skal gjøres med FIFAs kontinentcup, som vanligvis fungerer som prøve-VM og arrangeres ett år før selve VM-sluttspillet.

Forrige uke solgte FIFA de amerikanske TV— og medierettighetene til VM-sluttspillene fram til 2026. Fox og spanskspråklige Telemundo fikk tilslaget uten en åpen budrunde, noe som var svært overraskende i lys av at USA vurderer å søke om å arrangere sluttspillet i 2026. (©NTB)