Etter to kamper står Norge med seks poeng og full pott. Søndagens vending skjedde da Per-Åge Skrøder fikk straffeslag etter vel halvspilt annen periode. Han ventet iskaldt før han fintet ut Patrick Galbraith og sendte pucken under armen på den danske keeperen til 3-2. Knappe åtte minutter før slutt økte Mats Trygg ledelsen da han hamret pucken i mål etter kontrollert norsk spill. Da gjorde det lite at Jannik Hansen reduserte i dansk overtall fem mot tre med 3.33 minutter igjen på klokka.

Få hadde trodd på norsk seier i Tsjizjokva Arena etter tre minutter av den tøffe og intense kampen mot naboene fra sør. 20 marerittsekunder ga dansk 2-0-ledelse, og Norges iskrigere var i trøbbel.

Den første scoringen kom i dansk overtall etter Henrik Ødegaards tidlige utvisning. Kort etter sendte Frederik Storm pucken mellom beina på nevnte Ødegaard, over hånden til Lars Haugen og inn i lengste hjørne.

De to raske scoringene gjorde fint lite med den norske kamplysten. Etter vedvarende press ble det ny spenning 6.30 ut i kampen. Jonas Holøs fikk en åpning etter pasning fra Mathis Olimb og dunket pucken i mål fra distanse. (©NTB)