Politiet i Rogaland valgte mandag å gå ut med opplysningen om at ganske nær land i Dørvika i Lysefjorden er funnet en innpakket gjenstand som kan se ut som et menneske. Men etterforskerne gjorde det samtidig klart at det ikke er avklart om det er savnede Agnes Elisabeth Müller (36) som er funnet. Byltens form kan imidlertid være forenlig med at den skjuler et menneske.

– Vi vet ikke hva denne gjenstanden er, men vi synes det er et svært interessant funn, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt.

Hadde båt

Funnet ble gjort på rundt 70 meters dyp, 150 meter fra land i Dørvika i Lysefjorden søndag. Bruk av et såkalt slepekamera under vann førte til at den spesielle bylten ble oppdaget. Funnet vakte både politiets og letemannskapenes interesse.

Politiet ville mandag ikke fortelle hvorfor de valgte å lete akkurat i det aktuelle området i Dørvika. Funnstedet er flere kilometer fra parets bolig, men politiet bekreftet mandag at den siktede mannen disponerte en båt.Den drapssiktede ektemannen (34) var sist i avhør med politiet torsdag 1. mai. Da avviste han på nytt siktelsen om drap på ektefellen. Forsvarer Ørjan Eskeland bekrefter overfor NTB at bruken av mannens båt har vært tema under avhør, men han vil ikke gi noen videre kommentar til politiets opplysninger.

Nytt avhør tirsdag

Sent mandag ettermiddag innså politiet at det er nødvendig med spesialutstyr for å hente bylten fra dypet. Tirsdag formiddag vil politiet derfor leie en fjernstyrt undervannsbåt, en såkalt ROV, for å heve gjenstanden, melderStavanger Aftenblad.

Advokat Eskeland hadde mandag besøkt klienten i fengselet, men kunne av hensyn til fengslingsvilkårene om medieforbud ikke fortelle 34-åringen politiets funn.

– Ektemannen skal i nytt avhør med politiet klokken 15 i morgen ettermiddag. Der regner jeg med at han blir konfrontert med disse opplysningene, sier Eskeland til NTB.

Mange søk

Siden Agnes Müller ble meldt savnet 19. april, er det gjort mange søk på land og i sjøen, med hjelp fra blant annet Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp. Gjenstanden som nå skal undersøkes nærmere, ble funnet med Norsk Folkehjelps søkekamera.

Kristin Nord-Varhaug var mandag raus med rosen til de frivillige organisasjonene og innsatsleder Ståle Østerhus som har analysert seg fram til hvor søkene etter den savnede 36-åringen skulle gjennomføres.

Samtidig understreker politiinspektøren at etterforskningen av saken fortsetter og at politiet holder alle muligheter åpne, men at de avventer flere søk inntil de har fått klarhet i hva de faktisk har funnet på fjordbunnen.