Skatteetaten er den første etaten som har tatt i bruk elektronisk kommunikasjon som hovedregel. For de fleste av oss er det dermed slutt for selvangivelsen på papir.

— Dette er en milepæl i selvangivelsens historie. Digitaliseringen har ført til at det aldri har vært enklere å motta og sjekke selvangivelsen, sier skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

E-brukere torsdag

Torsdag morgen kan alle registrerte e-brukere logge seg inn via skatteetaten.no for å se om det blir penger tilbake eller baksmell. Skatteetaten vil også varsle e-brukerne på mobil eller e-post om at selvangivelsen er tilgjengelig.

Førstkommende mandag blir selvangivelsen tilgjengelig for dem som ikke tidligere har kommunisert elektronisk med myndighetene, men heller ikke reservert seg mot elektronisk kommunikasjon.

Skattedirektør Hans Christian Holte oppfordrer, av alle ting, til ikke å betale for mye skatt. Foto: Skatteetaten

Papir sendes 7. april

Tilhører du de 64.000 nordmennene som har bedt om å få selvangivelsen kun på papir, må du vente til etter 7. april da utsendelse på papir starter.

Fristen for å endre og levere selvangivelsen går ut 30. april som vanlig.

— På landsgjennomsnittet

— Hvordan er e-bruken på Sørlandet i forhold til resten av landet?

Anne Kirkhusmo. Foto: Skatteetaten

— De er akkurat på landsgjennomsnittet, som er ca 75 prosent, forteller presseansvarlig i Skatteetaten, Anne Kirkhusmo.- Er det noen spesielle ting skattebetalerne bør sjekke når de får selvangivelsen?

— Det er viktig å sjekke at de forhåndsutfylte opplysningene er fullstendige og korrekte, svarer Kirkhusmo og fortsetter:

Husk fradrag

— Pass på så du får de fradragene du har rett på. På skatteetaten.no har vi flere veivisere og kalkulatorer som skal hjelpe deg både med å sjekke selvangivelsen samt å få de fradragene du har rett på, sier Kirkhusmo.

Nyheter

Nytt av året er en veiviser som hjelper deg å sjekke egen selvangivelse når du har logget deg inn i Altinn (internettportal for å levere elektroniske skjemaer, blant annet selvangivelsen, til offentlige myndigheter, red.anm).

Her tas du blant annet gjennom forhåndsutfylte tall, får prøve fradragsveilederen og får sjekket om det mangler opplysninger.

Har du solgt eiendom i 2014, kan det også hende selvangivelsen blir enklere å kontrollere. For første gang er nemlig skattepliktig salg av eiendom forhåndsutfylt for om lag 22.000 nordmenn.