– Han ble pågrepet i nitiden i Oslo og er nå inne til avhør. Sharif er siktet for grov bounndragelse, som har en strafferamme på seks års fengsel, sier lederen for økoteamet i Romerike politidistrikt, Bjørn Ivar Thune, tilDagens Næringsliv.

Tommy Sharif (39) startet med salg av dekk og felger fra foreldrenes garasje på Romerike på 90-tallet, og ble etter hvert mangemillionær med høy medieprofil.

Samtlige av Sharifs ni selskaper er nå under konkursbehandling etter at Sharif selv har begjært oppbud. Bostyrer Christian Lundin har mistanke om økonomisk kriminalitet og varsler mulige omstøtelser av transaksjoner og styreansvar for Sharif.

Ifølge en kjennelse fra Romerike tingrett har Sharif overført vel 2,9 millioner kroner fra flere av selskapene sine til seg selv i 2013 og i 2014, penger som ikke ble innberettet til skattemyndighetene, skriver Dagens Næringsliv.

Grovt skattesvik

Overføringene er av en slik størrelse at det ifølge kjennelsen må regnes som grovt skattesvik.

Ifølge kjennelsen skal Sharif ha overført 1.460.000 kroner fra sin egen til sønnens konto i midten av april, og deretter ble det foretatt over 20 overføringer og større uttak på sønnens konto. Skatt øst og kemneren i Skedsmo krever vel 1,3 millioner kroner i skatt av Sharif etter overføringene. Økokrim frøs i slutten av april i år dette beløpet på kontoen til Sharifs sønn.

– Disse pengene tilhører selskapene i Sharif-systemet, og Tommy Sharif har sagt seg enig i at pengene verken er hans eller sønnens. Dette er midler vi vil ha tilbake, sa bostyrer Lundin mandag.

Kreditors regning

Under bobehandlingen av Sharifs selskaper i Nedre Romerike tingrett, kom det fram at det i flere av selskapene ble levert manglende regnskap, det var ulovlige lån i millionklassen, og selskapene ble drevet for kreditors regning, skriverRomerikes Blad.

Bostyreren har hatt problemer med å få tilgang på fjorårsregnskapet. En dataserver som inneholder regnskapet skal være fjernet, og det samme skal gjelde kameraovervåkingsutstyr og flere harddisker. Sharif ble pålagt å skaffe maskinene og serveren innen kommende mandag.

Han vil ikke svare på Lundins beskyldninger om pengeuttak.

– Det eneste jeg vil si er at påstandene er gale. Men det skal jeg ta med bostyreren direkte. Jeg kunne gitt flere kommentarer dersom jeg hadde blitt kjent med innholdet i borapportene tidligere, men jeg fikk dem først rett før dagens skiftesamlinger. Da blir det vanskelig å kommentere, sier Sharif til Romerikes Blad.