Det stod ikke på innsats og vilje under juleshowet. Foto: Anders Jensen
Olav Dale og Maria Lâm opptredde i flere roller og både sang og danset. Foto: Anders Jensen
fvn3 (2).jpg

Med innslag fra både Grease, Fame, Cats og Reisen til julestjernen var det show for alle og en hver, lørdag ettermiddag i Gimlehallen. Unge og talentfulle turnere sminket opp og ikledd flotte kostymer underholdt drøye 1500 oppmøtte, med dans og turn.

Publikum ble til og med invitert til å synge og danse med da den kjente Queen-sangen, «We Will Rock You» ble spilt på høyttalerne, og en fullsatt Gimlehall klappet og trampet med. Foreldre og barn fremførte sammen Reisen til julestjernen, mens damegruppen ristet på rumpa i nummeret Zorro. Etter det 90 minutter lange showet var det bare blide fjes så langt øyet kunne se. Det var tydelig at både turnere, trenere og publikum var godt fornøyde med gjennomføringen.

Litt nervøs

Olav Dale (18) og Maria Lâm (18) fikk sentrale roller da de opptredde som blant annet Danny Zuko fra Grease, og den foreldreløse jenta, Annie. Den dynamiske duoen var storfornøyde med årets juleshow.

— Jeg syns det gikk kjempebra, særlig med tanke på at vi ikke har hatt så god tid til å forberede oss, sier Dale. Han får støtte av Lâm som sier at hun storkoste seg ute på matta, særlig da hele turnforeningen var samlet i avslutningsnummeret.

— Da var det ikke dans eller synging, bare slå seg løs og ha det gøy. De yngste turnerne er ikke eldre enn fire år, men på tross av sin unge alder har de allerede imponert Dale og Lâm.

— Da de sammen med foreldrene sine fremførte Løvenes konge-nummeret, ble jeg kjempeimponert. Det var veldig koselig og barna er så skjønne, smiler Lâm.

Tre generasjoner

Emilie (4) og mamma Siw Lindgren Åsly brukte hverandre da de skulle lage en stjerne i julenummeret Jakten på julestjernen.

— Juleshowet er supert, særlig når jeg og mamma opptrer sammen. Mormor danset i Zorro det var også stilig, forklarer Emilie.

Åsly er glad hun får lov til å være med.- Jeg skal være med så lenge jeg får lov, sier en lattermild Asly og legger til:- Det var veldig koselig da jeg og Emilie danset sammen og lagde stjernen. Hun har øvd bra, men ingenting er problematisk når man har det gøy, sier Åsly og ser bort på Emilie som leker med de andre turnerne i hallen.

Turnsjefen Elke Udelhoven fikk frysninger av turnerne sine.

— Det så ut som alle koste seg og hadde det topp. Jeg fikk frysninger av å se på dem.