— Det var kjempegøy og veldig lærerikt. Jeg fikk utfordret meg selv på en ny måte, sier Siri Tollerød til Fædrelandsvennen.

Siri Tollerød er med i høstens sesong av "Masterchef". Foto: TV 3

Hun og Lillian Müller er begge deltakere i høstens sesong av Masterchef på TV3. Programmet har premiere 31. august.

— Nervepirrende

Siri Tollerød (28) ble som 16-åring oppdaget av modellmamma Donna Ioanna. Siden har hun vært modell for noen av verdens største motehus. Tollerød er også kjent som programleder for Top Model.

- Masterchef er en annen type program, så det er vanskelig å sammenligne med Top Model. Men det er klart at det er annerledes å være deltaker. Det er nervepirrende å stå der, for man vil jo ikke bli sendt hjem!

- Har du lagd mye mat før?

Lillian Müller er deltaker i høstens sesong av Masterchef. Foto: TV 3

— Ja, det har jeg. Men det er noe annet når vi har tidspress, og andre forstyrrende elementer rundt oss.

Nesten bare raw food

64 år gamle Lillian Müller er kanskje mest kjent som tidligere Playboy-modell. Etter at hun flyttet ut av Playboy-huset kuttet hun ut kjøtt og alkohol. De siste årene har hun jobbet for å spre kunnskap om ernæring og helse. I et intervju med Vi over 60 fra 2013 sa hun følgende om dietten sin:

- Hjemme i Los Angeles er omtrent 80 % av det jeg spiser raw food, det vil si ikke varmet til mer enn 41 grader. Dette gjør jeg fordi jeg får mest utbytte av maten da. Det får meg til å føle meg bra, og jeg er sikker på at dette skal ha noe av æren for min gode helse.

71 grader nord

På TVNorge er «71 grader nord» en av høstens store satsinger som vanlig. Yngvar Udø fra Vennesla er en av ti deltakere som skal kjempe om å komme seg først fra Lindesnes til Nordkapp i den populære serien.

Politimannen Yngvar Udø fra Vennesla skal være med i "71 grader nord" på TVNorge i høst. Foto: TVNorge

— Å ha et kamera i fjeset hele døgnet var helt nytt for meg. Etter hvert ga jeg bare blaffen, så det blir spennende å se hvordan det blir, sa Yngvar Udø til Fædrelandsvennen da deltakelsen ble kjent. Politimannen fra Vennesla meldte seg på for å gi seg selv en utfordring:

— Den fysiske formen min føler jeg er noe av det beste som finnes. Jeg trener hver dag og jeg har alltid vært i god form. Samtidig begynner jeg å bli en eldre mann, og det er interessant å utfordre meg selv på det jeg er god på.

Tre i Kakekrigen

I «Kakekrigen» på FEM kjemper fem deltakere hver uke om en plass i finalen, og tittelen Norges beste hobbybaker. Denne høsten er det tre sørlendinger med: Melanie Fornasiere og Tove Gustafsson fra Kristiansand, og Marianne Østreim fra Arendal.

Mariane Østreim fra Arendal, Tove Gustafsson fra Kristiansand og Melanie Fornasaire deltar i Kakekrigen på FEM. Foto: Montasje/TVNorge

I «Norske Talenter» på TV2 kunne vi se flere sørlendinger på skjermen forrige uke. 12 år gamle Benjamin Moland Kittelsen fra Risør gikk videre, og blir igjen å se på tv-skjermen.

På TVNorge blir det i høst premiere på en ny helsedokumentar, «Barneavdelingen». Her møter vi en jente fra Arendal som får en epilepsioperasjon på Ullevål.

På TV3 kommer det også en ny serire. I «Råskap» skal kjente idrettsutøvere konkurrere i utholdenhet og styrke. Her deltar bokseren Kai Robin Havnaa fra Risør. Programmet har premiere 10. september.