— Å skrive sanger kan kreve veldig mye av meg selv. Jeg merker med en gang når en låt er min eller ei når jeg lager den. Hvis jeg skriver for andre artister, prøver jeg å distansere meg litt. Hvis jeg virkelig skriver personlig så tenker jeg «ikke søren om andre skal få den», humrer Mjanger, som er kjent fra låtskriverprogrammet «The Hit» på NRK i fjor.

Etter å ha gitt ut debutsingelen «Bli Hos Mæ» i fjor, fikk sangfuglen vist fram sin kommende singel «Gå Der Vinden Blåser» på Hos Naboen torsdag, til inntekt for Redd Barna.

— Låten er inspirert av vinden på mange forskjellige måter. Vind kan gi turbulens, men samtidig også føre deg framover, så teksten kan tolkes på flere måter. Jeg har nylig tilbrakt over 20 timer i skogsområdet i Helleviga for å filme musikkvideoen, sier Mjanger, som planlegger å gi ut låten og videoen på nyåret.

UiA ble vendepunktet

Interessen for musikk kom tidlig for 32-åringen. Fra hennes første tulletekster og pianospilling i barndommen, tok det flere år før hun lyttet til seg selv og satset på musikk i voksen alder. I 2012, seks år etter at datteren ble født, søkte hun seg inn på konservatoriet på UiA. Nå har hun startet på mastergrad i «Utøvende Rytmisk Musikk».

Elisabet Mjanger (t.v) og hennes trofaste band som består av trommeslager Tobias Øymo Solbakk, gitarist Kristofer Spangen, bassist Vegard Kummen, laptop og elektronikkmusiker Simen Løvgren og korist og pianist Sandra Borøy. Foto: Kristian Hole

— Da jeg kom inn på konservatoriet på UiA føltes det ut som jeg hadde kommet til en frihets-port. Det føltes bra å få tid til å satse på lidenskapen min.- Samtidig er det også deilig å komme hjem til barna etter en lang dag, og ikke gjøre kreative ting! De er forresten mine største kritikere; «Å mamma den sangen var kul». «Mamma, kan du være stille?». Mannen min er også en kreativ sjel, så han skjønner meg og gir meg rom og tid til musikk i hverdagen.

Rybak-suksess

I forbindelse med låtskriverserien «The Hit», som gikk på NRK rundt høsttider i fjor, fikk Mjanger muligheten til å vise fram låtene sine til Aleksander Rybak og Trine Rein. Sangen hennes «What I Long For» var en av de to låtene Rybak valgte i programmet.

Alexander Rybak ga ut singelen "What I Long For" i fjor. Den er skrevet av Søgneartisten Elisabet Mjanger. Foto: NTB Scanpix

— Nå har «What I Long For» nesten en million klikk på YouTube, noe som er utrolig gøy! Jeg får regelmessige oppdateringer fra Øst Europa om hvor bra låten gjør det. Jeg er veldig fornøyd med tolkningen til Rybak, forteller Mjanger.- Blir det flere samarbeid med Rybak framover?

— Nå har jeg ikke jobbet målrettet mot å sende han låter, men han har sagt ja til å være med på min avsluttende masteravhandling som omhandler låtskriving. Jeg er ikke helt sikker på hvordan det blir, men han er om bord. Jeg er absolutt innstilt på flere samarbeid, forteller hun.

Planlegger debutalbum

— Hvor går veien videre for deg?

— Nå skal jeg bruke den rolige høsten til å lage nye låter og være i studio. Høsten er en deilig årstid når det kommer til å jobbe kreativt! Planen er å få debutalbumet ferdig til høsten neste år, avslutter hun.