Av bilene som er berørt, er 77.580 fra Volkswagen, 27.649 fra Audi, 19.947 fra Skoda og 21.963 fra Volkswagen Nyttekjøretøy.

Det er utelukkende snakk om bilmodeller utstyrt med dieselmotorer av typen EA 189. Bilene er teknisk sett sikre og kan brukes som vanlig, understreker Volkswagen.

Det utarbeides nå tekniske løsninger for oppgradering av bilene. Løsningene vil bli presenter for tyske myndigheter i løpet av oktober, og oppgradering av de berørte bilene vil begynne så snart myndighetene godkjenner planene. Alle berørte kunder i Norge vil bli informert individuelt.

— Vi er svært lei oss for den situasjonen som er oppstått, og vil gjøre alt som står i vår makt for å gjennomføre nødvendige oppgraderinger så effektivt som mulig, sier administrerende direktør Terje Male i den norske importøren Harald A. Møller AS i en pressemelding.

— Volkswagen AG har forsikret oss om at kundene ikke skal bli skadelidende og vi skal sammen med våre forhandlere gjøre alt vi kan for å gjenvinne kundenes tillit, sier han. (©NTB)