Nils Petter Andersen var en av Jervs straffescorere. Foto: Svein Olav Humberset

Straffedramaet på Høddvoll endte med 7-6-seier til Jerv etter at sørlendingene utliknet til 1-1 og sikret ekstraomganger på overtid av andre omgang. Ohi Omoijuanfo sto for den utrolig viktige utlikningen.

Håpløs chip av Hødd

Ekstraomgangene endte målløst, og dermed ble det straffekonkurranse. Der hadde Hødd overtaket etter at Dennis Antwi misbrukte Jervs andre straffespark. Hødd hadde sjansen til å avgjøre alt på sitt siste straffespark, men Michael Karlsen presterte å chippe ballen rett på keeper. Dermed skulle ble det ett og ett straffe til hvert av lagene. Der scoret først Hødd, men Glenn Andersen svarte med å sette ballen knallhardt stang inn. Deretter skjøt Christoffer Aasbakk over, og dermed lå alt i hendene på en 18-årig innbytter fra Jerv. Tobias Collett var iskald, og satte ballen hardt opp til venstre bak en sjanseløs Hødd-målvakt.

Og dermed var det full jubel for sørlendingene i Ulsteinvik. De møter Kristiansund, som slo Ranheim 1-0, på bortebane neste helg. Vinneren møter det laget som havnet på kvalifiseringsplass i eliteserien.

Baklengs etter dødball

Det var altså en lang vei før Jerv vant søndag. Kampen så nemlig lenge ut til å ende med seier til Hødd. Selv om Jerv hadde flere brukbare muligheter, slet de voldsomt med å få hull på byllen. Hødd derimot, tok ledelsen få minutter før pause. Et frispark ble slått på bakerste stolpe hvor Joakim Wrele hadde løpt seg fri, og skjøt på volley i en bue over Jervs Øyvind Knutsen.

Etter en Jerv-offensiv i starten av andre omgang, overtok Hødd i andre halvdel, og hadde et par feite sjanser. Som for eksempel da Magnus Myklebust 19 minutter før slutt fintet seg forbi Nils Petter Andersen, men Øyvind Knutsen leverte en strålende redning.

Omoijuanfo utliknet

Men akkurat som i forrige kamp mot Follo da Glenn Andersen utliknet 5,30 på overtid, og med det sikret playoff, viste sørlendingene igjen en egen evne til å spille til dommeren hadde blåst. Rundt 30 sekunder på overtid — i en periode der Hødd hadde produsert de største sjansene og så ut til å ha kontroll på kampen - kom Henrik Robstad seg fri på venstrekanten, og la et hardt innlegg som gikk rett gjennom Hødd forsvaret. På bakerste sto en umarkert Ohi Omoijuanfo, dempet ballen og plasserte ballen inne ved stolpen. Dermed ble det ekstraomganger.

I første ekstraomgang var det ingen av lagene som klarte å etablere et press, men Jervs Joachim Edvardsen hadde et brukbart forsøk da han tok fikk ballen på halvspretten, og skjøt like utenfor fra rundt 20 meter.

Fem minutter ut i andre ekstraomgang ble hjemmelaget Hødd redusert til ti mann. Steffen Moltu felte Dennis Antwi, og fikk med det sitt andre gule kort. Like etter var Jervs Ohi Omoijuanfo farlig frempå, fintet seg fri, men avslutningen gikk rett på keeper. Men Jerv klarte ikke utnytte fordelen, og kampen gikk til straffespark. Der var altså sørlendingene best.