Triumfen var svært viktig for å holde følge med Liverpool og Manchester City i gullkampen. Etter en tøff uke hadde London-laget full kontroll og slapp Stoke til svært få målsjanser.

Manager Mourinho hvilte nøkkelspillere som Oscar og Eden Hazard, men erstatterne hadde ingen problemer med å gjøre en godkjent jobb. Drøye halvtimen var spilt da Mohamed Salah dunket inn 1-0 etter et innlegg fra Nemanja Matic.

Stoke gjorde to bytter i pausen, men det hjalp ikke nevneverdig. Etter knappe timen ble Andy Wilkinson hengende etter Saleh og valgte å legge vingen i bakken på klønete vis i eget felt. Frank Lampard bommet på første forsøk fra straffemerket, men satte returen i mål til tomålsledelse.

Gjestene klarte bare å få to skudd på mål i løpet av kampen, og heller ikke bakover var det noen solid kamp av Mark Hughes' menn. I det 72. minuttet var det ingen som presset Willian da han fikk rusle mot 16-meteren og punktere kampen med et flott skudd.

Med seieren har Chelsea ett poengs forsprang til Liverpool, som kan gjenvinne tabelltoppen med seier borte mot West Ham søndag. Manchester City er ytterligere ett poeng bak, men har to kamper til gode på blåtrøyene fra London. (©NTB)