60 dager av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år, og ettersom Hussain har sittet 53 dager i varetekt, anses straffen som sonet.

Sakens kjerne er hvor grensen går mellom lovlige ytringer og ulovlige trusler og hatmeldinger. Hussain tok betenkningstid da dommen ble lest opp i tingretten fredag.

Han er blant annet dømt for trusler mot Dagsavisen-journalist Nina Johnsrud. Retten fant Hussains forklaring om at ytringene ikke var ment som reelle trusler, lite troverdig. Den tror heller ikke på forklaringen om at han er motstander av å spre vold og terror.

Ubaydullah Hussain sto tiltalt for å ha hetset forfatteren Amal Aden for hennes homofile legning. For dette er Hussain frifunnet, ettersom retten ikke kan utelukke at han ikke har forstått sammenhengen.

Hussain, som tidligere var talsmann for den islamistiske gruppen Profetens Ummah, har hele tiden nektet straffskyld. Tidligere var han også siktet for å utgjøre en trussel mot rikets sikkerhet, men denne siktelsen ble henlagt. (©NTB)