anundsen.jpg
Justisminister Anders Anundsen (Frp) står ikke høyt i kurs hos Agder Venstre.

— Hva konsekvensene av et eventuelt mistillitsforslag mot justisministeren blir, kan jeg ikke spekulere i nå. Det er en vurdering partiet totalt sett må gjøre, sier Grøvan til Fædrelandsvennen.

— Min oppgave blir å se om opplysningsplikten overfor Stortinget er blitt overholdt. Jeg er derfor opptatt av at vi gjør disse vurderingene på en skikkelig måte, ut fra kravene som opplysningsplikten stiller, sier Grøvan videre.

- Ikke Stortingets tillit

Mandag presenterte Bård Vegard Solhjellsine merknader i kontrollsaken om justisministerens håndtering av lengeværende asylbarn.

— Statsråd Anders Anundsen har gjennom den informasjon han har gitt Stortinget vedrørende utsendelse av lengeværende barn, ikke overholdt opplysningsplikten. Statsråd Anders Anundsen har ikke Stortingets tillit, lyder saksordførerens konklusjon, ifølge NTB.

Solhjell er sikker på at de øvrige partiene vil finne sterke argumenter som taler i favør av SVs mistillitsforslag.

anundsen.jpg

— Veldig alvorlig

— Det er en veldig alvorlig sak hvor det er mangel på samsvar mellom det justisministeren har sagt og det han har gjort. De siste svarene vi har fått på de 13 spørsmålene vi stilte, understreker det vi har ment og trodd hele tida, sier Grøvan og fortsetter:

— Det er ingenting som har endret seg i Afghanistan hverken politisk eller sikkerhetsmessig fra våren 2014 da nesten ingen barn ble sendt ut til høsten 2014 da en rekke barn ble sendt ut. Tolkningen blir da at økte måltall for utsendelse av asylsøkere er beveggrunnen, sier Grøvan.

- Voldsom oppbakking

Han forteller om en voldsom oppbakking fra KrF'ere på Sørlandet og resten av landet mot det som oppleves som en inhuman behandling av lengeværende asylbarn.

— Så et mistillitsforslag fra KrF, et av regjeringens samarbeidspartier, er et reellt alternativ?

— Det har vi ikke konkludert på ennå, sier Grøvan, som altså vil diskutere et eventuelt mistillitsforslag med sine partikollegaer før den endelige beslutningen tas.