Regjeringen i Sierra Leone har besluttet at ebola-klinikken i Moyamba, der norsk helsepersonell har jobbet siden oktober i fjor, skal stoppe inntak av nye pasienter og stenges helt ned i løpet av mars, opplyser Utenriksdepartementet.

I Moyamba-distriktet har det ikke vært bekreftede tilfeller av ebola de siste ukene. Tre team à 15 norske helsearbeidere har jobbet i turnus i Moyamba. I dag er det åtte norske helsearbeidere der, og disser avslutter sitt engasjement 31. mars.

— Oppdraget har ikke vært risikofritt og jeg er imponert over alle som har stilt opp for medmennesker i en vanskelig situasjon. Innsatsen til det norske helsepersonellet har vært en viktig del av den samlede innsatsen, sier helseminister Bent Høie (H).

Utenriksdepartementet opplyser at Norge nå skal legge om innsatsen mot det dødelige viruset, som har kostet over 10.000 mennesker i Sierra Leone, Liberia og Guinea livet det siste året.

Verdens helseorganisasjons (WHO) innsats mot ebola skal støttes med ytterligere 50 millioner kroner. Til sammen har Norge bidratt med over en halv milliard kroner. (©NTB)