MARNARDAL: — To vitner skal ha sett jenta sitte i skinnegangen før toget kom. Hun klarte ikke å komme seg unna i tide, og ble truffet av toget, opplyser operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt.

I følge politiet skal jenta ha vært sammen med noen venner på en fest en stund før ulykken.

Ifølge Jørgensen har politiet ikke annen informasjon enn at jenta var alene på skinnegangen.

— To syklister har forklart at de så jenta sitte på skinnegangen. Men ingen vitner er formelt avhørt ennå, sier han.

Ett kvinnelig øyenvitne bekreftet i går kveld overfor Fædrelandsvennen at jenta satt alene på skinnegangen da ulykken skjedde. Kvinnen ble vitne til påkjørselen.

Til Stavanger

Ambulansepersonell kom raskt til stedet og jenta ble umiddelbart brakt til Stavanger Universitetssjukehus med luftambulanse.

Der ble det i går kveld opplyst at tilstanden hennes er kritisk og ustabil. Hun er operert for hodeskadene hun pådro seg, opplyser intensivavdelingen ved sykehuset.

Ulykken skjedde ved 22.30-tiden fredag kveld, om lag halvannen kilometer sør for Marnardal stasjon.

Toget, som var underveis fra Kristiansand til Stavanger, ble innstilt etter ulykken og passasjerene ble brakt videre med buss og taxi.

Personalet varslet

Ifølge vakthavende informasjonssjef i NSB Kjetil Bragstad, var det personalet på toget som varslet politiet om ulykken.

Det var én lokomotivfører på toget da ulykken skjedde. NSB vil ikke opplyse om føreren så jenta før ulykken skjedde. Men operasjonsleder Bjarne Bakken i Agder politidistrikt opplyste lørdag til NTB at lokføreren skal ha forklart at jenta befant seg i skinnegangen da toget kom, og at hun forsøkte å komme seg i sikkerhet uten å lykkes.

NSBs egne rutiner i forbindelse med slike ulykker, går ut på å følge opp eget personale i etterkant. Lokføreren ble rutinemessig tatt ut at tjeneste etter ulykken.

Vakthavende informasjonssjef i Jernbaneverket, Kjell Bakken, er ikke kjent med om det var gjerde ved skinnegangen på det aktuelle stedet.

— Vi foretar oss ikke noe i denne saken før politiet har etterforsket saken ferdig, og eventuelt ber oss foreta oss noe, sier Bakken.