"ULVEBLUES": Tore Knutsen tar med seg sitt prosjekt "Ulveblues" til Stibefeber. "ULVEBLUES": Tore Knutsen tar med seg sitt prosjekt "Ulveblues" til Stibefeber. Foto: Thor Brobakken

Klart for Stribefeber

Tore Knutsen og "Ulveblues" er ett av prosjektene som presenteres på Stribefeber.

KRISTIANSAND: Lørdag og søndag arrangeres Sørlandets første tegneseriefestival, når Stribefeber arrangeres i samarbeid med Cinemateket i Kristiansand og Outland.

— Det er viktig å synliggjøre det lokale miljøet av tegnere og animatører på Sørlandet, som nesten aldri samles ellers. I tillegg tenkte vi å få til et samarbeid med Raptus-festivalen i Bergen, sier festivalkoordinator Kim Bredesen.

Festivalen vil bestå av ulike foredrag, filmfremvisninger, workshops og debatter, og vil arrangeres på Aladdin. Blant gjestene er amerikanske Gail Simone, som står bak "Wonder Woman", og norske Josef Tzegai Yohannes, som har høstet internasjonal anerkjennelse med sin serie "The Urban Legend". I tillegg skal Tore Knutsen fortelle om sitt prosjekt "Ulveblues", samt at Ole Tellefsen og Kristian Landmark presenterer sitt prosjekt "7".— Vi håper å samle tegnere lokalt, slik at de kan knytte kontakter både nasjonalt og internasjonalt, sier Bredesen.