I sin redegjørelse til Stortingets kontroll— og konstitusjonskomité skriver Støre at han ikke var i tvil om sin egen habilitet. Han beskriver blant annet forholdet til Tschudi i redegjørelsen.

— Jeg betrakter Felix Tschudi som en venn, men ikke en nær venn. Nærhet i vennskapet avgjøres etter min mening av graden av fortrolighet, og ikke av antall år vi har kjent hverandre. Vi har kjent hverandre siden rundt 1980, men jeg anser oss ikke for å være fortrolige venner i den forstand at vi har en særlig og spesielt tillitsfull relasjon. Det har altså vært min vurdering at vårt vennskap ikke er så nært at det på generelt grunnlag utløser inhabilitet, skriver Støre.

Lederen av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Anders Anundsen (Frp) mener redegjørelsen i all hovedsak er en bekreftelse på det Støre allerede har sagt.

— Jeg hadde håpet han hadde lagt ved en ekstern habilitetsvurdering. Men han har i stedet kommet med sin egen vurdering. Men han har redegjort godt for sitt syn på en ryddig og grei måte, noe som vil gjøre komiteens arbeid lettere, sier Anundsen til NTB.

Men Anundsen mener det burde ha foreligget en habilitetsvurdering i forkant av vedtaket. (©NTB)