GRIMSTAD: Torsdag formiddag offentliggjorde Skral festival det første hovednavnet til sommerens arrangement.

Det er hiphop-duoen Karpe Diem som blir denne æren til del, og i en pressemelding kaller festivalen dem «landets største og viktigste gruppe».

– Blant de største

– Karpe Diem er blant de største. At et band selger ut Oslo Spektrum tre ganger på tre timer har vel nesten ikke skjedd siden aha, sier en entusiastisk bookingsjef Toffen Gunnufsen til Fædrelandsvennen.

Karpe Diem ble startet i 2000, og har vunnet flere Spellemannpriser og en rekke andre priser. Forrige helg gjorde de det også skarpt under P3 Gull-utdelingen.

I fjor kom de med albumet «Heisann Montebello».

Gunnufsen er godt fornøyd med det første storslippet, og avslører at Skral vil satse på breiere artister på toppen av plakaten i år.

– Den ene dagen fungerte fint i fjor, mens den andre dagen regnet bort. Det ble nok også litt smalt. Så vi vil heller krydre litt lenger nede på plakaten, og prøve å lese hva folk vil ha, og hva slags festival vi vil være lenger oppe på plakaten, forteller han.

Mindre budsjett

Sjangermessig vil Skral satse på urban, hip hop, elektronika og singer/songwriters.

Budsjettet er noe mindre enn i fjor, men på samme størrelse med budsjettet i 2015, Skrals første år etter comebacket.

– Jeg tror ikke publikum vil merke noen stor endring, sier Toffen.

Han jobber nå med å få på plass klubbene til klubbprogrammet. Det blir ikke noe gjensyn med tunnelen, så det jobbes med nye løsninger.

På området er det få endringer i 2017. Handlegata blir formet som en L, ellers finpusses det på organiseringen av akkreditering, barer og lignende.

Skral går av stabelen 11. og 12. juli på Groos i Grimstad. Fra før er Janove (NO), Max Jury (US), Youngr (UK) sluppet til festivalen. En ny headliner vil bli offentliggjort før jul.