Olmert inviterte søndag arabiske ledere til et toppmøte for å diskutere fredsplanen de la på bordet alt i 2002.— Jeg inviterer alle arabiske statsledere til et møte, selvsagt også kongen av Saudi-Arabia, som jeg anser for å være en svært viktig leder, sa Olmert søndag.

Den arabiske fredsplanen tilbyr fred og full anerkjennelse mot at Israel gir fra seg områdene de okkuperte i 1967 og kompensasjon til palestinere som er fordrevet fra sine hjem.

Opposisjonen og fredsbevegelsen i Israel fnyser av Olmerts invitasjon, og hevder det er tomprat.

— Jeg finner det vanskelig for å tro på Olmerts invitasjon, all den tid han nekter å forhandle med den syriske presidenten og boikotter den palestinske regjeringen, selv statsrådene som ikke kommer fra Hamas, sier lederen for venstrepartiet Meretz, Yossi Beilin.

— I stedet for å skjule seg bak tomme ord, må Olmert gripe tyren ved hornene og i det minste innlede forhandlinger med våre naboer. Men det er det små sjanser for at han kommer til å gjøre, sier Beilin til Israels største avis Yediot Ahronot.

— De arabiske lederne kommer ikke til å akseptere Olmerts invitasjon, som kun er et PR-utspill. Olmert ønsker først normalisering, deretter en avtale. Det er som å sette vognen foran hesten, sier Ahmad Tibi som representerer Den forente arabiske listen - Ta'al i Knesset. (©NTB)