– Blir det vellykket kan tilbudet bli utvidet neste år, sier turneringslederen.

Kristin Foss har funnet frem discokula til fredagens turnering i Sukkevannhallen. For i den nye nattcupen, som starter klokken 19 og med finaler etter midnatt, blir det diskotek som oppvarming til kampene. Alle kampene spilles i Sukkevannhallen, mens badmintonhallen vegg-i-vegg er omgjort til diskotek med egen DJ, fet musikk og store høyttalere.

– Bortsett fra tiden på døgnet, er det er som en vanlig håndballcup med innledende kamper, sluttspill og finaler, sier den ferske turneringslederen. Hun er juniorleder for aldersgruppen 12-15 år i håndballstyret i Randesund IL.

Pilotprosjekt

Siden det er første gang det arrangeres nattcup, ønsker RIL å prøve ut opplegget i liten skala. Derfor er årets tilbud kun internt i klubben og begrenset til jenter og gutter 13 og 14 år. Likevel ventes 60-70 unge når dørene åpnes fredag kveld.

Foss forteller at det blir mixed lag på tvers av kjønn og alder. Jenter født i ’98 og ’99 skal være lagledere og frivillige foreldre har ansvar for sekretariat, dommerkorps, kiosk, rydding og andre praktiske gjøremål. Tiltaket beskrives som en kombinert sosial happening og sesongutvidelse.

– Vi gjør det for å styrke samholdet mellom gutter og jenter og på tvers av alder. Samtidig er det for å holde aktiviteten oppe, selv om man har passert mai, når serien og de fleste cuper er ferdige, sier cupgeneralen, fast bestemt på at det kan være aktuelt å utvide til å gjelde flere aldersgrupper og andre klubber neste år.

Drømmen er at dette skal bli en tradisjon på linje med klubbens Nissecup i romjulen. Og selv om foreldre må hente barna sine i ett-totiden om natten, har det bare kommet positive tilbakemeldinger.

Gleder seg

FINALE I SIKTE: Marius Ruud (f.v.), Markus Strøm Karlsen og Thomas Iversen, alle 13 år, gleder seg til å spille håndballturnering nattestid. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

– Gøy, roper Marius Ruud, Markus Strøm Karlsen og Thomas Iversen i kor.

13-åringene er blant dem som skal spille nattcup for første gang. Trioen har allerede finaledrømmer. Men Thomas er litt bekymret for om han kommer til å bli trøtt.

– Jeg må kanskje gå litt før, for jeg skal på treningsleir i badminton dagen etter. Men hvis laget mitt kommer til finalen, blir jeg til slutt, sier han.

– Kan bli litt trøtt, da, men dette er helt fantastisk, stråler Markus, som er opptatt av at det blir blandede lag og utsikter til å spille med jenter.

Marius vet råd hvis det røyner på utover natten. Da stikker han bare hodet ned i ei bøtte med kaldt vann. Han synes tiltaket er en vitamineinnsprøytning før sommerferien.

Først på Sørlandet

– Randesund ønsker å være en viktig bidragsyter i nærmiljøet. Dette er et tiltak for å styrke forholdet mellom våre spillere. Vi vil at de skal trives i klubben og at det sosiale miljøet blir en styrke for hvert lag, sier trenerkoordinator Sverre Mansaas Bleie, som har fått ideen fra Østlandet.

Han har ikke hørt om noe lignende på Sørlandet. Og legger til:

– Det er jo spesielt å spille håndball over midnatt.