Torsdag opplyste politiet i Sierra Leone at en jentene i tenårene var død etter at noe gikk galt ved en seremoni nord i landet der kjønnslemlestelsen — også kjent som omskjæring - ble utført. Tre kvinner, inkludert jentas tante, er pågrepet, opplyser politiet.

— Omstendighetene som førte til at denne jenta døde, skal etterforskes, sier viseminister for sosiale forhold, Rugiatu Turay

Få dager tidligere døde en ti år gammel jente sør i Guinea under lignende omstendigheter, ifølge landets sosialdepartement.

Kvinnelig kjønnslemlestelse er utbredt i de to vestafrikanske nabolandene. Det regnes som et overgangsritual, og de som utfører det kan tjene opptil 50 dollar for hver jente eller unge kvinne som omskjæres. Regjeringen i Guinea har oppfordret dem som praktiserer kjønnslemlestelse til å «slutte å ofre jenter» og sier den vil fortsette å kjempe mot «den avskyelige praksisen». Sierra Leone ratifiserte nylig en protokoll fra De afrikanske union fra 2003 som søker å forby kvinnelig kjønnslemlestelse. (©NTB)