Sensitive opplysninger om ansatte i CIA og NSA, som er kjent for sin verdensomspennende overvåking av internett, kan være på avveie. Også spesialsoldater i det amerikanske forsvaret er muligens rammet.

Det melder nyhetsbyrået AP, med henvisning til opplysninger fra amerikanske tjenestemenn som ikke ønsker å bli navngitt. Også avisa Washington Times omtaler saken.

Datainnbruddet har vært rettet mot det amerikanske offentlige kontoret Office of Personnel Management (OPM). Et annet dataangrep mot samme kontor ble kjent i forrige uke, da USAs regjering innrømte at personlige opplysninger om minst fire millioner offentlig ansatte var stjålet.

Senere har amerikanske medier hevdet at så mange som 14 millioner nåværende og tidligere offentlig ansatte ble rammet i denne hacking-operasjonen.

Det mistenkes at hackere med forbindelser til Kina står bak begge datainnbruddene. Det som rammet amerikanere med sikkerhetsklarering, tok utgangspunkt i et skjema hvor man må oppgi personlige opplysninger om alkohol— og narkotikabruk, tidligere pågripelser og psykisk sykdom. (©NTB)