Den overfylte båten med migranter ble oppdaget av et italiensk helikopter lørdag. Fartøyet hadde store problemer og var i ferd med å forlise, og Siem Pilot ble tilkalt til redningsaksjonen.

Skipet tilhører kristiansandsrederiet Siem Offshore.

– Flere av de overlevende har mistet sine kjære. Det er en tragedie, og sterke scener utspilte seg på dekk, sier kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos til NTB.

De rundt 300 overlevende ble hentet først om bord i det norske skipet, før mannskapet tok fatt på jobben med å hente de omkomne.

– Kvalt

Den italienske avisen Corriere della Sera melder at de døde ble funnet under dekk, og at de ser ut til å ha blitt kvalt.

Kripos vil ikke uttale seg om hvilken tilstand de døde ble funnet i, men opplyser at norsk politi på Siem Pilot jobber med å sikre spor og åsted.

– Det er en sak som etterforskes av italienerne, så de må fortelle hva som kan ha skjedd, sier Duve.

Det norske mannskapet har én gang tidligere vært med på en redningsaksjon hvor ikke alle om bord på de skrøpelige fartøyene overlevde. Da ble en person funnet omkommet, forteller Due.

Mannskapet vil etter lørdagens hendelse få oppfølging om de ønsker det.

– Vi har et apparat i Norge som følger opp mannskapet, dersom de har behov for det, sier Due.

Ny aksjon

Siem Pilot har i tillegg fått en anmodning fra italienske myndigheter om å ta imot 103 migranter fra et tysk marinefartøy. Disse vil bli overført til Siem Pilot i løpet av kvelden lørdag.

Deretter er planen at det norske skipet skal legge til kai i en italiensk havn. Det skjer trolig søndag kveld, opplyser Duve.

Det er ikke kjent hvor migrantene opprinnelig kommer fra.