"Vi er tilfreds med at regjeringen har trukket forslaget om å forby tigging, og vi vil henstille kommunene om å la være å vedta et lokalt tiggeforbud" skriver biskopene i en felles uttalelse fra Bispemøtet.

Det var Vårt Land som først omtalte uttalelsen.

Per dags dato er det bare Arendal kommune som har et forbud mot tigging. Lillesand kommune har også vedtatt det samme, men forbudet trer ikke i kraft før den 15. mars. I neste uke skal bystyret i Arendal vurdere tiggeforbudet på nytt.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

— Handler om hele landet

Biskop i Agder og Telemark, Stein Reinertsen, sier til Fædrelandsvennen at han håper biskopenes mening i saken er tydelig.

— Dette handler om hele landet. Tigging er jo ikke en løsning på et problem, men man kan ikke forby mennesker å be om hjelp, sier han.Han mener at uttalelsen ikke er partipolitisk, selv om politiske partier har samme synspunkt.

Etisk standpunkt

— Kirken har alltid uttalt seg om etiske temaer, noe politikere også er opptatt av. For meg er det viktig at vi ikke uttaler oss partipolitisk, men tar klare etiske standpunkter, sier biskopen.

I uttalelsen sier biskopene at kirken også har et ansvar for å fortsette utviklingen av et inkluderende samfunn.

— Som en kirke har vi alltid hatt et særlig ansvar for de svakeste, og i uttalelsen prøver vi å si noe om utfordringene vi har i samfunnet, og at de som faller utenfor må kunne inkluderes i fellesskapet, sier Reinertsen.