Landene er begge forpliktet til å ta tak i situasjonen og har styrket sikkerheten for å hindre flere desperate migranter i å forsøke å komme seg til Storbritannia via tunnelen under Den engelske kanal. Det er risikable forsøk som har ført til alvorlige skader og dødsfall, heter det i uttalelsen fra Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve og Storbritannias innenriksminister Theresa May.

— Å takle denne situasjonen er topprioritet for britiske og franske myndigheter. Vi er engasjerte og fast bestemt på å løse dette sammen, skriver ministerne i uttalelsen som er publisert i søndagens utgaver av Journal du Dimanche og The Telegraph.

Hundrevis av migranter har de siste ukene forsøkt å komme seg inn i tunnelen i håp om å komme seg til Dover i Storbritannia. Minst ti personer har dødd i forsøket siden juni.

Tirsdag møttes Cazeneuve og May i London for å diskutere migrantsituasjonen, som har skapt utfordringer for forholdet mellom Frankrike og Storbritannia i flere år. Saken haster mer og mer ettersom stadig flere personer forsøker å krysse kanalen på ulovlig og farlig vis.

Storbritannias statsminister David Cameron har advart om at problemet kan vare hele sommeren, og regjeringen har blant annet lovet 90 millioner kroner (10 millioner euro) til utbedring av gjerdene rundt togterminalen i Coquelles utenfor Calais. (©NTB)